Veliaht Prens G20’de Trump, Putin ve May ile görüşecek

Suudi Arabistan Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Japonya’nın Osaka şehrinde bugün başlayacak olan G20 Zirvesi oturum aralarında ABD Başkanı Donald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İngiltere Başbakanı Theresa May ile görüşecek.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman, Güney Kore ziyaretinin ardından, dün, G-20 Zirvesi’ne katılan Suudi heyetine başkanlık etmek üzere Japonya’nın Osaka kentine gitmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Hogan Gidley, ABD Başkanı Donald Trump’ın G20 ajandası çerçevesinde, Cumartesi günü Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile 11.30’da kapsamlı bir toplantı yapmadan önce  Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile 08.30’da kahvaltı yapacağını açıkladı.

Bloomberg’de yer alan habere göre Trump, Osaka’da kaldığı süre boyunca çok çeşitli toplantılara katılacak ancak Şi Cinping ve Muhammed bin Selman ile yapacağı görüşmeler zirve esnasında beklenen en önemli görüşmeler olarak görülüyor.

İngiltere Başbakanlık Sözcüsü ise Theresa May’in Cumartesi günü Körfez’deki durum ve Yemen’deki krizi tartışmak üzere Veliaht Prens ile görüşeceğini belirtti.

Sözcü, ayrıca May’in, Cuma günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa, Cumartesi günü de Avustralya Başbakanı Scott Morrison ve diğer liderlerle görüşeceğini de söyledi.

Russia Today kanalına göre Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya Devlet Başkanı Putin’in yarın Osaka’da Veliaht Prens ile görüşmesinin beklendiğini ve bunun için tüm hazırlıkların devam ettiğini bildirdi.

Peskov, Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuri Ushakov’un program hakkında basına bilgi vereceğini söyledi.

Şarkul Avsat