Suudi Arabistanlı kadın pilotun ilk uçuşu coşkuyla kutlandı

Suudi Arabistan, ülkesinin kadın pilotu Yasmeen Al-Maimani’nin ilk resmi uçuşunu kutladı. Al-Maimani, ticari uçağı kullanan ilk Suudi Arabistanlı kadın oldu.

Hail Uluslararası Havaalanı ve Nesma Havayolları yönetimi tarafından temsil edilen Suudi Sivil Havacılık Otoritesi (GACA), geçtiğimiz hafta, Suudi Pilot Yasmeen Al-Maimani’nin ilk resmi uçuşunu kutladı.

Al-Maimani, Hail Uluslararası Havaalanı ile Qassim’deki Prens Nayef bin Abdul Aziz Uluslararası Havaalanı arasındaki ilk resmi uçuşunu gerçekleştirdi. Nesma Havayolları ile birlikte ticari uçağı kullanan ilk Suudi Arabistanlı kadın oldu.

Al- Maimani, Havayolunun yeni pilot programını için ilana başvuran 11 üyeden biri olarak ABD’den ticari pilot lisansı (CPL) alma hakkına sahip oldu.

Programa kabul edildikten sonra, pilotlar Cidde Prens Sultan Havacılık Akademisi’nde dört aşamalı bir eğitim programına tabi tutuldu. Bunlar arasında çoklu mürettebatlı çok motorlu uçaklarda uygulama yapıldı.

Cakarta ve Madrid’deki simülatörlere geçmeden önce, Nesma Airlines’ın Hail’deki eğitim merkezinde bir ATR 72-600 uçağı kullanarak yapılan zemin eğitimine de tabi tutulacak.

Arab News