50 Suudi öğrenci Qimam Burs Programı’ndan mezun oldu

Qimam Burs Programı, zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından yaklaşık 50 bin kişinin bulunduğu bir öğrenci havuzundan seçilen 50 kişiyi mezun etti.

Suudi Arabistan’daki ve yurt dışındaki 25 üniversiteden 50 burs sahibi öğrenci, bu yıl, çeşitli arka plan ve çalışma alanlarından seçilerek mezun edildi.

Qimam Bursu’nun 2019 Mezuniyet Töreni’ne sanayi liderleri, üniversite temsilcileri, özel ve kamu sektörünün önde gelen isimleri katıldı.

Tüm öğrenciler için uygulanan bu yoğun programın temel bileşenleri şunlar:

  1. Üst düzey kamu ve özel sektör liderlerinden, kişisel kariyer tavsiyesi konusunda öğrencilere imkan sağlamak.
  2. Gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmalarına yardımcı olmak için ünlü firmaların profesyonel ekipleri tarafından liderlik eğitimi almak.
  3. Önde gelen ulusal ve uluslararası şirketlerin Suudi Arabistan ofislerini ziyaret ederek liderlik ekipleri ile işbirliği yapmak ve nasıl çalıştıklarını öğrenmek.
  4. Uzun süreli ilişkiler kurmalarına yardımcı olmak için ağ ve ekip oluşturmak.

Qimam, McKinsey & Company ve McKinsey mezunu ve girişimcisi Dr. Annas Abedin tarafından kuruldu. McKinsey & Company tarafından finanse edilen bursun seyahat ve konaklama ile ilgili tüm masrafları ise, Seera Group tarafından karşılanıyor.

McKinsey & Company’nin ortağı Tom Isherwood, Qimam programı hakkında şu ifadelere yer verdi:

“Qimam’a desteğimiz, Suudi Arabistan’ın olağanüstü yetenekler bakımından zengin olduğu ve bu yeteneklerin geliştirilmesinin daha parlak bir gelecek için en iyi yatırımlardan biri olduğu inancına dayanıyor. Bu insan potansiyelinin kilidini açmak, Suudi Arabistan’ı ekonomik ve sosyal açıdan ilerletmek için en önemli aşama olduğunu düşünüyoruz. ”

Isherwood, “Beceri, öz güven, bağlantılar ve mentorluk ile gelecekteki liderlerin yetiştirilmesinin önemini vurgulayan bir organizasyonun parçası olmaktan gurur duyuyorum.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Arab News