Suudi Arabistan, G20’de kadınları güçlendirme girişimine katıldı

Suudi Arabistan, Japonya’da düzenlenen G20 Zirvesi kapsamında “Kadınların Güçlendirilmesi” adlı özel konferansa katıldı.

Suudi Arabistan, girişimde kadınların işgücüne katılımı artırma, eğitimi geliştirme ve küçük ve orta ölçekli işletme sektörüne katılımı teşvik etme sözü verdi.

KADINLARIN EKONOMİYE VE POLİTİKAYA KATILIMI TEŞVİK EDİLDİ

Japonya Başbakanı Şinzo Abe, girişiminin zirvenin kapanış gününde “kadınların güçlenmesi” sloganıyla duyurdu. Şinzo ,“G20 üyeleri kadınların güçlenmesini teşvik etmek için birleşik bir çaba gösterecektir. Bu çabaların G20’nin bir bütün olarak daha da geliştirilmesi için itici bir güç olacağına inanıyorum” dedi.

Suudi Arabistan, kadınların ekonomiye ve politikaya katılımını teşvik etmek için W20 (Woman 20) düzenleyen “Troyka”nın üyelerinden biri.

SUUDİ ARABİSTAN’A TEŞEKKÜR

BM Kalkınma İçin Kapsayıcı Finansman Özel Temsilcisi Hollanda Kraliçesi Maxima “Kadınlar ve kapsayıcı ekonomik büyümeyi teşvik etmek için bu önemli girişimi destekleyen Troyka, Arjantin, Japonya ve Suudi Arabistan’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Eğer kadınlar küresel işgücünde erkeklerle aynı oranda çalışırsa, 2025 yılına kadar küresel GSYH’ye 28 trilyon dolar eklenebileceğini söyledi. Girişim, kadın ve erkek çalışanların maaşlarındaki farkı önümüzdeki yedi yıl içinde azaltmayı amaçlıyor.

Japonya, önümüzdeki üç yıl boyunca gelişmekte olan ülkelerde 4 milyon kız çocuğunun eğitimi için fon sağlıyor.

Girişim, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Donald Trump’ın kızı tarafından başlatılan Kadın Girişimci Finans Girişimi (We-Fi) aracılığıyla kadınlar tarafından yönetilen küçük işletmelere destek vermeye çalışacak.

Arab News