Suudi Arabistan, Husilerin döşediği bin 800 mayını temizledi

Kral Selman İnsani Yardım Merkezi’nin (KSRelief) Yemen’deki Mayınları Temizleme Projesi “Masam”, Mayıs ayında bin 800’den fazla mayın temizledi.

İran destekli Husi milisler, Hays, Tuhayta ve el-Dureyhimi kasabaları başta olmak üzere Kızıldeniz’e kıyı olan Hudeyde şehrinde tırmanışı artırırken, güneydeki Tuhayta kasabasına da yeni takviyeler gerçekleştirdi.

Kızıldeniz Cephesi’ndeki Amalika Tugayları, Husi grubun unsurlarını ağır silahlar ve askeri mekanizmalarla birlikte dağlık alanlara seferber ettiğini açıkladı.

Amalika Tugayları Medya Merkezi, Hudeyde’de ateşkes ilan edilmesinden bu yana bölgeye yönelik şiddetli saldırılar gerçekleştiren milislerin dağlık alanlara büyük askeri takviyeler gerçekleştirdiğini duyurdu. Husilerin seferberlik hareketiyle eş zamanlı olarak, aktarılana göre Amalika Tugayları mevziilerine 82 ve 120 kalibrelik ağır havan toplarıyla saldırı düzenlendi.

Öte yandan Kral Selman Yardım ve İnsani Çalışmalar Merkezi’nin yürüttüğü MESAM programı personelleri, Haziran ayında Husiler tarafından döşenen bin 839 mayın ve patlamamış bombayı imha ettiklerini açıkladı.

MESAM projesi genel müdürü Usame el-Kasibi, “Proje ekipleri, Haziran ayının dördüncü haftasında 604 mayın döşedi. Haziran ayının başından 27’sine kadar imha edilen mayın ve patlamamış bomba sayısı ise bin 839’a ulaştı” ifadelerini kullandı.

Kasibi, saha ekiplerinin proje uyarınca 268 tanksavar mayını, 4 antipersonel mayını, geçen hafta da 330 patlamamış mühimmat ve iki patlayıcıyı imha ettiğini belirtti.

Usame el-Kasibi, “Bir yıl önce projenin başlamasından 27 Haziran gününe kadar yaklaşık 74 bin 115 mayın, patlayıcı ve henüz patlamamış mühimmat yok edildi” dedi.

Şarkul Avsat