Cubeyr: İran’ın düşmanca siyasetini sürdürmesine izin vermeyeceğiz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr dün yaptığı açıklamada İran’ın saldırılarının devam etmesine izin vermeyeceklerini bildirdi.

Cubeyr söz konusu açıklamayı Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman başkanlığında gerçekleşen Güney Kore temasları sırasında yaptı.

Adil el-Cubeyr, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın G-20 Zirvesi’ne katılan birçok devlet lideriyle ortak müşterekler ve ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda görüştüğünü ve kendilerine bölgede istikrarı sağlamada ülkesinin oynadığı rolü anlattığını belirtti. Veliaht Prens’in ülkesinin bölgede savaş istemediğini söylediğini aktardı.

Cubeyr, İran’ın mevcut siyasetini sürdürmesinin ağır bedelleri olduğuna dikkat çekti. Küresel ekonomi ve enerji güvenliğini tehdit eden Tahran’ın düşmanca siyasetini sürdürmesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Suudi Arabistan’ın G-20 kapsamında, küresel ekonomiye katkı açısından büyük bir rol oynadığını belirten Adil el-Cubeyr, grup ülkelerinin Veliaht Prens’le görüşme konusundaki isteklerinin bu rolün kanıtı olduğunu kaydetti.

Cubeyr, düzenlenen toplantıların Suudi Arabistan’ın terörle mücadeleye ve ekonomiye katkıdaki rolünün anlaşılması için bir fırsat olduğunu ifade etti. Krallığın, Afrika ve Asya’daki bazı ülkeleri uzlaştırma çabaları ile Sudan saflarını birleştirme ve yaşadıkları zorluklardan kurtarma çalışmalarına dikkat çekti.

Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid el- Kasbi, “Suudi Arabistan’ın G-20’deki varlığı ve katılımı, ülkenin dünya ekonomilerini daha geniş bir perspektife taşıma konusundaki temel rolüne işaret ediyor” dedi. Ülkesindeki yatırımların doğru yönde ilerlediğini söyledi.

Veliaht Prensi “güçlü adam” olarak nitelendiren Bakan “Ekonomik reformlar devam ediyor. Rakamlar ve fırsatlar umut verici” ifadesini kullandı.,

Şarkul Avsat