15 yaşındaki kız nasıl küresel futbol kampanyasının yüzü oldu?

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan 15 yaşındaki Modhi el Ali, Manchester City futbol takımının, kadınları futbol oynamaları için cesaretlendirme kampanyasının yüzü oldu.

Geçen sene yakalanan büyük başarıdan sonra, kadınlara ilham vermek için yapılan #SameGoals kampanyası 2019 için yeniden yapılmaya karar verdi.

FUTBOL OYNADIKLARI ANLARIN VİDEOSU İLE KATILDILAR

Kampanyaya katılmak için kız çocuklarının, herhangi yerde gol atma ya da kalede golü kurtarma anlarını bir videoya alıp #SameGoals etiketiyle paylaşmaları gerekiyordu.

“Bir kıza futbol topu verirseniz, bir futbolcuya sahip olursunuz” sloganı ile başlayan kampanyaya katılan her kişi, Manchester City’in resmi futbol topu ile ödüllendirildi.

KAMPANYA İLE KIZ ÇOCUKLARI FUTBOLA YAKLAŞTI

15 yaşındaki Ali, sadece kadınları temsil etmiyor aynı zamanda BAE’yi de gururla temsil ediyor. Şu an City Futbol Okulu’nda eğitim alan Ali, antrenmanların kendisine hem saha içinde hem de saha dışında nasıl yararlı olduğunu anlatıyor. Çoğunlukla erkeklerin egemen olduğu futbolu Ali, küçük yaşlarından beri oynuyor ve yıllar geçtikçe futboldaki yeteneklerinde kayda değer bir gelişme gösterdi.

Manchester City, farklı şehirlerde bir dizi #SameGoals Futbol Festivali düzenlemeyi planlıyor. Festivalin düzenleneceği yeler arasında Abu Dabi, Manchester, Çin ve ABD yer alıyor. Manchester City, bu festivaller ile kız çocuklarını spora daha yaklaştırmayı amaçlıyor.

Günümüzde kadınlar sporda hala yeterince temsil edilmiyor olsa da bu tür kampanyalar, dünya genelindeki kadınlar için güç kaynağı olarak görülüyor. Eşit gelecek fikri şimdiden daha parlak bir hal almaya başlıyor.

Grazia Middle East