Riyad’daki en ünlü opera evi 3 bin kişiye inanılmaz anlar yaşattı

Riyad’daki Kral Fahad Kültür Merkezi’nde İtalyan operası, Suudi Kültür Bakanlığı çalışanları, sanatçılar, müzik sanatıyla ilgilenenler dahil olmak üzere 3 bin kişilik izleyiciye konser verdi.

Maestro Pietro Mianetti, Soprano Francisca Manzo ve kemancı Ricardo Della Scotcha liderliğindeki İtalyan takımı, 19. yüzyıl İtalyan operasının bir parçası olan sekiz müzik parçası sundu.

Konser, Pietro Mianetti’nin Joacino Rossini, Giuseppe Verdi, Pietro Mascani ve diğer İtalyan opera liderleri gibi önde gelen İtalyan müzisyenler tarafından “Bir İtalyan İmparatorluk Yolculuğu” olarak anıldı.

ÜNLÜ MÜZİKALLER

Program, Rossini için “Sevilla Berberi”, Freddy tarafından “Rigoletto”, “Rossini’nin İyi Zaferi” ve Freddy tarafından “Neboku” gibi ünlü performanslarını sundu.

Suudi sanatçı Sawsan Al-Bihiti, aynı zamanda bu özel sanat tarzında Suudi yeteneğini ortaya koyarak, ulusal yetenekleri başlatmak için bu kadar büyük sanatsal platformlara yatırım yapma konusundaki istekliliği arttırdı.

Tören, Kültür Bakanlığı’nın Suudi kültür etkinliklerini zenginleştirmeye ve yaşam kalitesini arttırmaya katkıda bulunan yüksek kaliteli sanatsal etkinlikleri çekme çabaları çerçevesinde gerçekleşti.

EN ÜNLÜ OPERA EVLERİ

Dünyanın en ünlü opera evlerinden biri olan La Scala, bu sanat geleneğini 250 yıllık uzun tarihi ile korudu. Ünlü tiyatrolarda ve Teatro La Scala, Moskova Bolşoyu da dahil olmak üzere uluslararası festivallerde sahne aldı.

Sadece opera evlerinde canlı müziğe katkıda bulunmakla kalmayıp, aynı zamanda ünlü müzisyenlerin gözetimi altında tüm senfoni, opera ve bale disiplinlerinde eğitim veren akademik ve eğitimsel yönleri de genişletti.

Al Arabiya