Rami Malek yeni Bond filminde Arapça konuşan terörist rolünü reddetti

Oscar ödüllü oyuncu Rami Malek bir sonraki James Bond filminde oynayacağı terörist rolünü tek bir şartla kabul ettiğini belirtti: Karakter Arapça konuşan veya işlediği suçlara dini gerekçeler gösteren bir terörist olmayacak.

The Mirror’a konuşan Malek “Bu çok önemli bir karakter ve ben de çok heyecanlıyım. Ancak yönetmen Cary Fukunaga’yla anlaştığım bir mevzu vardı. Ona dedim ki ‘Onu (karakteri) bir ideolojiyi veya dini yansıtan herhangi bir terör eylemiyle tanımlayamayız. Bundan hoşlanmam. Eğer bu sebeple beni seçtiyseniz, bu işte yokum.’ Ancak onun (Fukunaga) da böyle bir amacı yoktu” dedi.

Bohemian Rhapsody filmiyle Oscar’a layık görülen Malek bu kararı kendi etnik kökenini ve kültürlerin olumlu şekilde temsil edilmesinin önemini düşünerek aldığını söyledi.

Malek ait olduğu Mısır kökenini “kimliğimin kumaşı” diye tanımlayarak “Ben bir Mısırlıyım. Mısır müziği dinleyerek büyüdüm. Ömer Şerif’i sevdim. Bunlar benim insanlarım. Bu kültüre ve bu kültürün insanlarına derinden bağlıyım” diye konuştu.

Malek, Bond 25 için de şu yorumda bulundu:

“Bu tür filmlerde izleyicinin tam olarak ne istediğini anlayanların elinden çıkmış zekice bir senaryo. Ancak ben omuzlarımda ağır bir yük hissediyorum. Nihayetinde hepimiz Bond’u izleyerek büyüdük.”

Independent Türkçe