Nicki Minaj konseri Suudi Arabistan’ın hoşgörüsünü ortaya koyuyor

Cidde Dünya Festivali’nde Nicki Minaj’ın sahne alacak olmasını eleştirenlere karşı Suudi Arabistan, kendisine yöneltilen tüm klişe düşünceler için tepkisini göstermek istiyor.

Amerikalı ünlü rapçi Nicki Minaj, 18 Temmuz’da Cidde Dünya Yaz Müzik Festivali’nde sahne alacak. Kral Abdullah Spor Şehri Stadyumu’nda gerçekleşecek olan etkinlik, “Orta Doğu’da sahnelenen en büyük müzik festivallerinden biri” olacak.

Cidde Festivali’nde Nicki Minaj’ın sahne alacak olması ise, bir takım grupların ve eleştirmenlerin tepkisine yol açtı. Diğer taraftan bu hareket “Suudi Arabistan ile ilgili klişelerin” ortadan kaybolduğunu ve krallığın “herkesi kabul ettiğini” de göstermiş oldu.

Şimdiye kadar ilan edilen sanatçılar arasında eski One Direction şarkıcısı Liam Payne, Amerikalı müzisyen Steve Aoki ve CLUB MTV temsilcilerinden R3WIRE ve VARSKI de bulunuyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Jeddah World Fest (@jeddahworldfest)’in paylaştığı bir gönderi ()


SUUDİ ARABİSTAN KLİŞELEŞMİŞ DÜŞÜNCELERDEN SIYRILIYOR

Suudi Genel Eğlence Kurumu Başkanı ve Cidde Sezonu Genel Müdürü Raed Abuzinada, Arab News’a verdiği röportajda şunları söyledi: “Tüm dünyada krallığa karşı klişeleşmiş bir düşünce var ve bugün o düşünce yok oluyor. Artık herkesi kabul eden krallık, yeni bir vizyona sahip.”

Etkinlik organizatörlerinden ROQU Media International Başkanı Robert Quirke, Nicki Minaj ismini açıkladığında “O mutlak bir küresel simgedir” açıklamasında bulundu.

Bu açıklamanın ardından İnsan Hakları Vakfı, “Suudi Arabistan’da Minaj’ın sahne alması için iyi bir neden olmadığını” ifade ederek etkinlikten çekilmesini istedi.

Ancak, 2015 yılında Angola’da konser verme kararına karşı yapılan eleştiriler, 36 yaşındaki şarkıcının sahneye çıkmasını engellememişti. Bu sefer de yapılan eleştirilerin ona engel olmayacağı düşünülüyor.

Arabian Business