Beyaz şeytanın kızları

Julia Flynn Siler, “The White Devil’s daughters” kitabında Amerika tarihinin çoğu zaman ihmal ettiği tarihi dönemleri inceliyor.

Godheads.com’da yapılan bir yorumda, “Asya kökenli Amerikalı bir göçmen ve bir kadın olmaktan kaynaklanan görünmez mücadeleleri ve kırılganlıkları gözler önüne seriyor. Amerikan ve Asya Amerikan tarihinde baskı model azınlığın toplumsal yapısını anlamak isteyenler için özellikle okunması gereken bir kitap. Savunmada ve en duyarlı ve savunmasız kişilerin özgürlüğü için olan savaşta, kadınlar için oldukça güçlendirici ve umutlu bir kitap” ifadeleri yer aldı.

YAZAR VE GAZETECİ

Yazar Julia Flynn Siler, New York Times’ın bestselling yazarlarından biri ve gazeteci.

Daha önce The House of Mondavi: The Rise and Fall of an American Wine Dynasty (Mondavi’nin Evi: Bir Amerikan Şarap Hanedanlığının yükselişi ve düşüşü) isimli bir kitabı da bulunuyor.

Wall Street Journal ve BusinessWeek dergisinin kıdemli bir muhabiri olan Siler, birçok ülkeden çeşitli konularda raporlar yazmak için Avrupa ve ABD’de yirmi yıldan fazla bir süre geçirdi. Hikayeleri ve incelemeleri New York Times, Washington Post, Los Angeles Times gibi gazetelerde yayınlandı.

Arab News