BAE’nin yaptığı ilk uydu onuruna pul basıldı

Emirates Post, Birleşik Arap Merkezleri’nin (BAE) geçen yıl uzaya fırlattığı KhalifaSat uydusunun ülkeye kazandırdığı gururu tescillemek adına bir hatıra pulu bastı.

Geçtiğimiz yıl Japonya’dan yörüngeye fırlatılan KhalifaSat, BAE’li mühendisler tarafından tasarlanan ilk uydu olma özelliği taşıyor.

Dubai’de Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi’nde yapılan uydu, fırlatıldığı günden bu yana, Dünya’ya belirgin görüntüler gönderiyor.

Bu görüntülerin, hükümetlere ve özel şirketlerin iklim değişikliğini izlemelerine, afetlere ve şehir planlamasına yardımcı olacağı öngörülüyor.

Dubai Medya Ofisi, ABD’nin FİFA Kadınlar Dünya Kupası’nda Hollanda’yı yendiği Fransa’daki Lyon Olimpiyat Stadyumu’nun uydudan çekilen bir fotoğrafını yayınladı.

 

Emirates Post yetkilisi Abdullah Alashram, “KhalifaSat, BAE’nin sınırsız yeteneğini ve genç BAE’lilerin gösterdiği özveri ve tutkuyu sergileyerek, gelecek nesillere ilham kaynağı oluyor” açıklamasında bulundu.

Muhammed bin Raşid Uzay Merkezi Genel Müdürü Yusuf al Şabani, söz konusu basılan pulun, çabalarının bir sonucu olduğunu söyledi.

The National