Nicki Minaj, Suudi Arabistan konserini iptal etti

Cidde Müzik Festivali’nde konser verecek olan ABD’li ünlü rapçi Nicki Minaj, tartışmaların ardından konserini iptal ettiğini duyurdu.

Ünlü sanatçı Nicki Minaj, İngiliz müzisyen Liam Payne ve Amerikan DJ Steve Aoki ile birlikte festivalinde sahne alacaktı.

KONSERİN İPTALİ İLE BİLET ALANLARIN ÜCRETİ GERİ ÖDENECEK

Nicki Minaj, “Dikkatli bir değerlendirmenin ardından Cidde Dünya Festivali’ndeki programımda ilerlememeye karar verdim” ifadelerini kullandı.

Konseri düzenleyen kurum, konser için bilet alanlara biletlerinin ücretini geri ödeme teklifinde bulundular ve Suudi Arabistan’da konser verecek başka birçok sanatçının da duyurusunu yaptılar.

Cidde Dünya Festivali, sosyal medya hesabından, “Ne yazık ki Nicki Minaj, 18 Temmuz’da yapılacak Cidde Dünya Festivali kapsamındaki canlı konserini kişisel nedenlerden ötürü iptal etti. Bilet ücreti, talep durumda geri ödenecek. Konser verecek diğer sanatçılar da bu hafta içinde açıklanacak” şeklinde açıklama yapıldı.

Küfürlü şarkı sözleri ve çılgın müzik videolarıyla tanınan Minaj, İngiliz müzisyen Liam Payne ve Amerikan DJ Steve Aoki ile birlikte festivalinde sahne alacaktı.

FESTİVALLER REFORMUN BİR PARÇASI

Festival, Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın, sinemalara, konserlere ve sportif faaliyetleri serbest hale getirme çabasından sonra düzenlenmeye başlandı.

Reformlar, bazıları tarafından ekonomik gerileme ve yüksek genç işsizliği konusundaki halkın hayal kırıklığını azaltma girişimi olarak görülüyor. Bu reformlar, ülke içindeki turizmi eğlence sektörünü genişletmeyi amaçlıyor.

Suudi Arabistan ülkeye girişte turist vizesi talep ederken, ülke, uluslararası ziyaretçilerin geliri daha da artırmak için bu tür festivallere katılmaları için hızlı izlenen elektronik geçişlere izin veriyor.

Arabian Business