Dubai Belediyesi, yaşlıların evlerine bahçeler kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin Dubai kentinde, yaşlı vatandaşların zihinsel ve fiziksel sağlıklarını iyileştirmek amacıyla evlerine ücretsiz bahçe kurulacak.

PROJEYE KATILAN BİREYLERDE OLUMLU SONUÇLAR

Toplumsal Kalkınma Otoritesine göre, Dubai Belediyesi’nin yürüttüğü projeden ilk yaralananların üzerindeki etki şimdiden başarılı sonuçlar veriyor. Projeye katılanlar, kendi bahçelerine sahip olmaları nedeniyle hareket kabiliyetlerinde ve zihinsel hallerinde iyileşme gösterdiler.

Dubai Belediyesi Genel Müdürü Davud Al Hajri, “Dubai Belediyesi, ev bahçeleri ücretsiz olarak tasarlayıp uygulayarak, yaşlıların memnuniyetine ve mutluluğuna her türlü desteği sağlamayı taahhüt ediyor. Belediyenin mutlu ve sürdürülebilir bir şehir kurma vizyonunu elde etmek için bu gruba destek vermeye devam edeceğiz ve diğer tüm gruplarda toplum hizmetini artıracağız” dedi.

BOŞ VAKİTLERİ DAHA VERİMLİ GEÇECEK

Dubai Belediyesi Müşteri ve Ortaklar İlişkileri Bölüm Müdürü Manal Bin Yaarouf Al Suwaidi, projenin sakinlerin yaşamını iyileştirmek için ulusal bir strateji ile uyumlu olduğunu söyledi.

Al Sywaidi, “Yaşlılara, yaşamları boyunca millete hizmet etme çabaları için gösterdikleri takdirimizi yansıtıyoruz. Proje özellikle sosyal çevrenin önemli bir bölümünü temsil ettikleri için, değerlerimize de uygun. Yıl boyunca bahçesindeki bitkilere özen göstererek yaşlıların boş zamanlarında daha aktif olmalarına yardımcı olacak” şeklinde konuştu.

The National