İşte Ferrari’yi bile geride bırakacak yeni otomobil

Formula 1 otomobillerin üretiminde de yer alan şirket Pininfarina yeni tasarladığı 2,5 milyon dolar değerindeki otomobili Battista ile Lamborghini ve Ferrari’yi geride bırakabilir.

Yaklaşık 90 senedir büyük oyuncular için, bağımsız tasarımcı olarak ince, zarif arabalar tasarlayan Pininfarina tamamen kendi aracını üretmek için harekete geçti.

İTALYA’NIN EN HIZLI VE EN GÜÇLÜ OTOMOBİLİ

Pininfarina Battista, yalnızca rakiplerini soluksuz bırakmakla kalmayıp aynı zamanda modern bir Formula 1 otomobilinden daha iyi performans sergileyen çarpıcı bir şekilde hızlı performans sunması beklenen bir hibrit araç ile otomobil sahnesine giriyor.

Battista’nın görünüşü, şaşırtıcı olmayan bir şekilde Ferrari’yi anımsatıyor. Pininfarina, daha önce Ferrari için 60’tan fazla model tasarlamıştı. Battista’nın 1.900bhp ve 2.300Nm tork rakamları, 1.9 saniyede 0-100 km hıza ulaşabilme ve 350 km/s hıza sahip olacak olan aracın bu özellikleri onu İtalya’nın en hızlı ve en güçlü otomobili olmasını sağlıyor.

Her tekerleğe monte edilmiş elektrik motorlarına güç sağlayan 120kWh, T şeklindeki pil takımı ile Pininfarina, sürücüler sıfır emisyondan Abu Dabi ve Dubai arasında yaklaşık üç seyahate denk gelen yolu yeniden şarj olması gerekmeden 450 km yol yapabilecek.

Battista “Pinin” Farina, 1928’de otomobil üreticisi Vincenzo Lancia ile birlikte tasarım şirketini kurdu ve 1951’de Farina, Enzo Ferrari ile tanıştı ve otomobil üreticisi için model tasarlamayı kabul etti. Farina, Ferrari’nin en güzel arabalarının tasarımının arkasındaki isim. Pininfarina, Ferrari ve Lancia’nın yanı sıra Honda, Alfa Romeo, Peugeot, Maserati, BMW ve Renault için de tasarımlar yapıyor.

FİYATI 2,5 MİLYON DOLAR OLACAK

Pininfarina SpA, bağımsız tasarımcılar olarak üreticilere sözleşme yapmaya devam ederken, yeni İstanbul Havalimanı’ndaki hava trafik kontrol Kulesi, Turin’deki Juventus Stadyumu ve Prenses R35 lüks yat gibi otomotiv dışı projeler üzerinde çalışıyor. İkinci bir işletme olan Automobili Pininfarina, Battista’dan başlayarak bir dizi sıfır emisyonlu otomobil üretecek.

2,5 milyon dolar olarak fiyatlandırılan arabanın, Ferrari ve Lamborghini severlerin ilgisini çekmesi bekleniyor. Markanın tasarım müdürü Luca Borgono, 150 adet Battistan’nın üretildiğini bu nedenle alıcı bulmasının zor olmayacağını dile getirdi.

Üretilecek 150 arabanın 50’si Amerika’ya, 50’si Avrupa’ya ve geriye kalan 50’si de dünyanın geri kalanına dağıtılacak. Orta Doğu’da, Dubai Merkezli Adamas Motors tarafından satılacak. Arabanın tahmini üretim tarihinin ise 2020’nin ikinci yarısı olması planlanıyor.

The National