Suudi Arabistan şampiyon için ağlıyor

Oksijen tüpü olmadan dalış yapan ve birçok şampiyonluk elde eden Suudi dalgıç Bassam Bakheet, antrenman sırasında hayatını kaybetmişti. Genç dalgıcın arkadaşları, ölümünün ardından ilk kez konuştu.

Geçtiğimiz Perşembe günü Cidde denizinin derinliklerinde kaybolan Bassam için arkadaşları, sosyal medya hesaplarından acılarını paylaştı.

“OKSİJEN TÜPÜ OLMADAN REKOR KIRMIŞTI”

Olanların gerçek olduğuna inanamadıklarını ve ayrılığın çok zor olduğunu ifade eden arkadaşları, “Bassam serbest dalış rekoru kırmış bir dalgıçtı. Onun özelliği yüce ahlâkı, hayâsı ve daima gülen yüzüydü. Bassam kalbimizde yaşayacak” dedi.

Arkadaşlarından biri yaptığı bir paylaşımda, “Bassam’ın ölüm haberini alınca hepimiz şok olduk. O gerçek bir şampiyondu. Mısır’ın Deheb bölgesinde Uluslararası AIDA Kuruluşunun düzenlediği, Avrupa’dan ve çeşitli Arap ülkelerinden birçok dalgıcın katıldığı yarışmada oksijen tüpü olmadan 71 metre derinliğe inip iki dakika elli saniye bu şekilde kalarak rekor kırmıştı.

Bassam’ın erkek kardeşi Heitam, “Bassam ailesini çok seviyordu, ülkesini de çok iyi temsil etmişti. Herkesin onu güzel bir şekilde hatırlaması, onun ahlakından ve iyi özelliklerinden bahsediyor olması bize yetiyor. Onun için af ve duadan başka bir şey istemiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖLÜM NEDENİ HENÜZ AÇIKLANMADI

Bassam’ın arkadaşı Osman Batrifî ise, “Bassam serbest dalış yarışı için alıştırma yaparken kayboldu. Dalmayı çok seviyordu. Onunla aynı üniversitede okuduk. Ne kadar ahlaklı bir insan olduğuna şahidim. 80 metrelik dalış için hazırlanıyordu ve bu yarışmada rekor kırmayı çok istiyordu” dedi.

Sözlerinin devamında Bessam’ın ölümüyle ilgili konuşan Batrifî, ölüm sebebini tam olarak bilmediklerini, deniz akıntıları veya bayılma nedeniyle olabileceğini söyledi.

Mekke Sınır Muhafızları Medya Sözcüsü Yarbay Faris el-Mâlikî yaptığı resmî açıklamada, “Perşembe günü Cidde arama kurtarma ekiplerinin, Sınır Muhafızları’nı aradıklarını ve serbest dalış yapan Bessam Baheet’in kaybolduğunu bildirdiler. Hemen arama kurtarma ve sahil güvenlik ekiplerini bölgeye sevk ettik.

Gönüllü dalgıçlar, sınır devriye ekipleri, Kral Abdülaziz Üniversitesi’nden gelen tekneler ve Kral Abdullah Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nden getirilen bir su altı arama dedektörü ile yaklaşık 24 saatin sonunda 80 metre derinliğindeki Bessam’ın cesedine ulaştık” ifadelerini kullandı.

Açıklamasının devamında Mâlikî, dalgıçlar ve balıkçıların sınır muhafızlarının güvenlikle ilgili talimatlarına uymasını ve uluslararası belirlenen dalış kurallarına göre dalış yapılmasını istedi. Acil durumda Sınır Muhafızları’nı 994 nolu numaradan hemen aramaları gerektiğini vurguladı.

Al Arabiya