Güney Kore’de Suudi lezzetleri vazgeçilmez oldu

Yıllar önce Güney Kore’ye taşınan Suudi genç kızın Seul’de açtığı All in a Cup isimli ilk Suudi restoran yerli yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Suudi Arabistan restoranı yakaladığı başarı nedeniyle daha büyük bir yere taşınmak zorunda kaldı.

GÜNEY KORE’DE ÖĞRENCİYKEN RESTORAN AÇTI

7 sene önce Seul’a taşınan 33 yaşındaki Alaa Mandora, Sogang Üniversitesi’nde işletme masterı yaptı ve restoranını açmadan önce bilgi teknolojisi şirketinde bir sene çalıştı.  Mandora, Güney Kore’deki insanlara, Suudi Arabistan’a özgü yemek ve içecek sunan ilk restoran olduğunu söyledi.

Mandora, “All in Cup, Kore mutfağı kültüründen oldukça farklı olan ve bir fincan Arap kahvesi, tatlılar etrafında insanların rahatça keyif aldığı Suudi Arabistan’ın yemek kültürüne sahip restoran.

Kafemiz, Suudi şef tarafından özenle ve sevgiyle hazırlanmış çeşitli ev yapımı yemekler sunuyor. Yemeklerin büyük bir çoğunluğu Suudi Arabistan’ın batı bölgesinde bulunan Hicaz’a ait” ifadelerini kullandı.

KORELİLERLE BAĞLARI KUVVETLENDİRDİ

Restoran açmak, Mandora’nın uzun zamandır istediği bir hayaliydi.

Mandora, “Güney Kore’de yaşayan Suudilerin endişelerini çok iyi gözlemledim. Bu yüzden hayatlarını kolaylaştıracak bir şeyler yapmaya karar verdim. Memleketlerinin yemeğini özlediklerinde, kendi yemeklerine yakın bir şeyler vermek istedim.

Ama sadece Araplara hitap etmek de istemedim. Bu yüzden Koreliler arasında Suudi kültürüne merak uyandıracak bir şeyler denedim. Suudi mutfağını hiç denemeyen çoğu Koreli için restoran büyük bir sürpriz oldu.

Suudilerle bu kadar rahat bir ortamda etkileşime girmenin Koreli müşterilerin yalnızca arkadaşlıklar kurmasına değil, aynı zamanda yerel bir bakış açısıyla Suudi kültürünü öğrenmelerine sebep oldu” şeklinde konuştu.

Arab News