İlk kadın Suudi Büyükelçi: Finansal okuryazarlık kadınların özgürlüğüdür

Suudi Arabistan’ın ilk kadın ABD Büyükelçisi, Prenses Reema bint Bender, Rockefeller Foundation’ın bir video kampanyasında “Finansal okuryazarlık ve kendi kendine yeterlilik, kadınları birçok yönden güçlendirebilir” dedi.

Bender, “Bu dönemde gittikçe daha fazla sayıda kadın işyerine giriyor, ancak yine de kendileri için doğru finansal kararları alma eğitimine sahip değiller” şeklinde konuştu.

“KADINLARA DOĞRU EĞİTİM VERİLMELİ”

Prenses, Rockefeller’in “Çözülebilir” kampanyasının bir parçası olarak yayınlanan videoda konuştu. Video, dünyanın dört bir yanındaki uzmanlar ve liderler tutkulu oldukları bir konu hakkında neler yaptıklarını anlatıyordu.

Prenses Reema perakendede geçirdiği süre boyunca, kadın çalışanlarının birçoğunun finansal sorunları hakkında kendisinden yardım istediğini söyledi. Bu sorunların üstesinden gelmek için kadınlara doğru araçlara ve eğitime erişim sağlamanın gerekliliğinden bahsetti.

İLK KADIN BÜYÜKELÇİ

2013 yılında kurduğu bir sosyal girişim olan Alf Khair hakkında konuşurken Prenses, “Amacım kadınları finansal okuryazarlık konusunda eğitmek ve becerilerini geliştirmek” dedi.

Princess Reema, Krallığının ilk kadın büyükelçisi ve atanmadan önce Genel Spor Otoritesi’ndeki Kadınların İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevini yapıyordu. George Washington Üniversitesi’nden müze derslerinde lisans derecesi ile mezun oldu.

Arab News