Arap Koalisyonu: Husilere ait iki İHA düşürüldü

Yemen’de meşru hükümeti destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap Koalisyonu, dün, Husi milisleri tarafından Yemen’in başkenti Sana’dan Suudi Arabistan’ın güneyindeki Hamis Muşayt kentine gönderilen iki insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

Koalisyonu sözcüsü Albay Turki el-Maliki konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada “Askeri birliklerimiz bu akşam İran destekli terörist Husi milislerinin Sana’dan gönderdiği, Hamis Muşayt’taki sivilleri hedef alan 2 İHA’yı düşürmeyi başardı’’ ifadelerini kullandı.

İHA’ların etkisiz hale getirilmesi sürecinde bir yerleşim birimine şarapnel parçalarının düştüğünü ve can kaybı olmaksızın olayda bir binanın ve bazı araçların hafif hasar aldığını belirten Maliki, “Husilerin kasıtlı olarak sivilleri hedef alan girişimleri, milislerin başarısızlığını ve benzeri terör eylemlerinde uyguladıkları ahlaksız yöntemlerini yansıtıyor. Tekrarlanan bu düşmanca saldırıların odağında sivillerin olduğu, bu eylemlerin uluslararası insancıl hukuku açıkça ihlal eden savaş suçları kapsamında yer aldığı görülmektedir” dedi.

Albay Turki el-Maliki ayrıca, koalisyon güçlerinin milislere karşı caydırıcı önlemler alacağının altını çizerken, uluslararası insancıl hukuka ve temel ilkelerine uygun bir şekilde Husi milislerinin etkisiz hale getirileceğini de vurguladı.

Şarkul Avsat