Dubai’nin yeni çılgın projesi: Deniz altında tenis kortu

Birleşik Arap Emirlikleri’nin 2015’ten bu yana en çılgın projesi Dubai kıyılarında bir sualtı tenis kortu inşa etmek.

Proje, mimarlıkta yüksek lisansa sahip olan Polonyalı Krzysztof Kotala tarafından hazırlandı.

DENİZİN DİBİNDE CAM İÇİNDE STADYUM

İddialı proje için ilk tasarımı tamamladı, ancak yatırımcıları çekmek veya Dubai yetkililerinden resmi onaylar almak konusunda fazla ilerleme kaydedemedi. Krzysztof Nisan 2015’te yaptığı açıklamada, “Yatırımcı yok ama iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum” demişti.

Tasarım önerisi, ünlü Burj al Arab Hotel’in yakınındaki Dubai kıyılarında deniz dibinde bulunan ve karbon parlak camlı kubbeli yedi arenadan oluşuyordu.

Kotala, fikrin güçlü bir ticari potansiyele sahip olduğuna ve teknoloji, ekoloji ve sporu birleştireceğine inandığını söyledi.

Kotala, Ocak 2016’da, projeyi gerçeğe dönüştürmek için ABD’deki potansiyel destekçilerle görüşmelerde olduğunu ve konsept için son tasarımlar üzerinde çalıştığını söyleyene kadar planlar unutulmaya yüz tutmuştu.

Arabian Business, bu yıl Mayıs ayında Kotala ile irtibata geçince, projeye ilgi çekmeye yardımcı olmak için bir web sitesi kurduğunu ve Youtube video hazırladığını söyledi ancak yine de “inşa edecek parası olmadığını” ve önce daha küçük bir arena geliştireceğini söyledi.

Arabian Business