Dubai dünyanın en ünlü şehirleri arasında…

Londra merkezli şirketin yayınladığı rapora göre, Dubai, dünyanın en ünlü şehirleri arasında ilk 10’a girerken Abu Dabi, listenin 21. sırasında yer aldı.

Dubai, Londra merkezli Saffron Uluslararası Araştırmalar Şirketi’nin yayınladığı 2019 Ticari Şehirler Endeksi’ne göre 8. sırada yer aldı.

Şehirler, Uluslararası şirketler ve yabancı sermayeyi çekme yetenekleri bakımından değerlendirildi. Sıralamada New York, 8.8 puanla ilk sırada yer aldı. Ardından sırasıyla Londra, Singapur, Hong Kong ve Amsterdam gibi şehirler en ünlüleri arasında yer aldı.

Dubai ise, Washington, Boston, San Francisco, Paris, Sidney ve Barcelona gibi ülkeleri geride bırakarak ön sıralarda yer aldı. Başkent Abu Dabi ise, listenin 21. sırasında kaldı.

75 şehri kapsayan indekste başlıca etkenler; yenilik, sürdürülebilirlik, altyapı, finansal hizmetler ve ekonomik refah oldu. Rapora göre Dubai, en güçlü varlıklar, yüksek gelir, iş kolaylığı ve yaşam kalitesi bakımından birinci kategoride değerlendirildi. Rapor Dubai’nin, ekonomik ve finansal yönüyle çeşitli uluslararası endekslere girmeyi başaran tek ülke olduğunu da gösteriyor.

Endeks aynı zamanda, Abu Dabi’yi diğer dokuz ülke ile birlikte örnek çalışmalar yapan şehirler arasında gösterdi.

Al Khaleej