Dubai yüzen güneş panelleri kuruyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai Elektrik ve Su İdaresi (DEWA) yüzer güneş enerji sistemi kuracak. Başlatılan projeyle yerleştirilen güneş panelleri yüzde 50 oranında tamamlandı.

Al Mektum Uluslararası Havaalanı yakınındaki derin tünel yağmur suyu drenaj göllerine yüzer fotovoltaik güneş paneli sistemi kurmak için çalışmalar sürdürülüyor.

4 BÜYÜK PROJE BAŞLATILDI

Dubai Belediyesi Genel Müdürü Dawoud Al Hajri, “Dubai Temiz Enerji Stratejisi 2050, emirlikteki enerji kaynaklarını çeşitlendirmeyi hedefliyor ve biz Dubai Belediyesi’nde de, BAE Vizyonu 2021, Emirates C 2071 ve Dubai Planı 2021 dahil olmak üzere onaylanmış strateji ve planlar çerçevesinde iddialı liderlik vizyonumuzu yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

Temiz yollarla elektrik üretmek için sürdürülebilir bir çözüm olmasının yanı sıra, sudaki istasyonun varlığı güneş panellerini çevreleyen ısıyı azaltmaya ve verimliliklerini artırmaya yardımcı olacak.

YÜZEN GÜNEŞ ENERJİSİ SANTRALİ

DEWA Genel Müdürü ve CEO’su Seyid Muhammed Al Tayer, “Dubai Temiz Enerji Stratejisi 2050’nin hedeflerine ulaşmak, 2050 yılına kadar 42 bin MW temiz ve yenilenebilir enerji üretim kapasitesi gerektiriyor. DEWA bu amaca ulaşmak için dünyanın en büyük yenilenebilir enerji santrali olan Muhammed Bin Raşid Al Mektum Güneş Parkı da dahil olmak üzere, birçok iddialı girişim ve proje başlattı” şeklinde konuştu.

DEWA, Basra Körfezi sularında yüzen güneş enerjisi santrallerini inceleme, geliştirme ve kurma konusunda danışmanlık hizmeti veren ihaleyi duyurdu.

Danışmanlık sözleşmesi, bir fizibilite çalışması ve yüzen güneş enerjisi panelleri, çevre çalışmaları yapımı için teknik şartların hazırlanmasını ve gelgit şamandıraları, güvenlik prosedürleri, elektriksel iletkenlik, sistem performansı ve diğer gerekli çalışmalar ve ayrıca proje için teknik şartnamelerin hazırlanmasını içeriyor.

Arabian Business