Rabıta, Senegal’de yardım ve kalkınma projeleri başlattı

Dünya İslam Birliği (Rabıta), Senegal’de hayati öneme sahip çok sayıda sağlık tesisinin açılışını yaptı. Rabıta Genel Sekreteri Dr. Muhammed bin Abdulkerim el-İsa tarafından başkent Dakar yakınlarındaki Malka’da Belediye Başkanı Momer Tal Gagga’nın katılımıyla başlatılan acil yardım programı kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere bin 500’den fazla yardım kolisi dağıtıldı.

Rabıta ayrıca, kısa bir süre önce büyük bir yangın felaketi yaşayan ve acil yardıma ihtiyaç duyan Kolda bölgesine yardım tırları gönderdi. Bununla birlikte tedavi masraflarını karşılayamayan hastaların tüm masrafları Rabıta tarafından karşılanmak üzere Dakar Devlet Hastanesi’nde “Dakar Göz Cerrahisi Programı” başlatıldı.

Rabıta Genel Sekreteri Dr. el- İsa, Thiès şehrinde inşa edilecek yeni bir sağlık merkezinin temelini de attı. Bölgenin en iyisi olacak olan sağlık merkezi binlerce insana ve çevredeki onlarca köye ücretsiz olarak hizmet verecek. Yine Thies’da “Daru’l Hikme” Arapça ve İslami ilimler merkezi inşasının temeli atıldı.

Rabıta’nın başlattığı projeler, programlar ve girişimlerin yanı sıra özellikle fakirleri, yetimleri ve dulları gözeten acil yardım kampanyalarından duyduğu mutluluğu dile getiren Dr. el-İsa, renk, din, dil ve ırk gözetmeksizin sadece İslam dininin belirlediği insani esaslar üzerine ihtiyaç sahiplerine hizmet ve yardım edebilmek için herkesle iletişime geçtiklerinin altını çizdi.

Şarkul Avsat