BAE, uzay turizmini başlatacak adımları atıyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Uzay Ajansı ve İngiliz milyarder Sir Richard Branson’na ait olan Virgin Galactic halka açık ilk uzay turizmini başlatma amacıyla görüşmeler yapıyor.

BAE Uzay Ajansı Başkanı Dr. Ahmad Al Falasi’ye göre, BAE’de bir uzay limanı kurma planları yerine getirilen bir takım kilit kriterlere bağlı olacak.

Ajansın Abu Dabi’deki beşinci yıldönümü kutlamaları sırasında konuşan Al Falasi, bir uzay limanı için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Al Falasi, “Şu anda görüşmelerimiz BAE’de potansiyel olarak bir uzay limanı açma üzerinde, ancak görüşmeler hala erken aşamada. Bir yatırımcı olarak yapmamız gereken ilk şey, yatırımın uygulanabilir bir proje olduğundan emin olmak. Daha sonra talep olması halinde BAE’de bir uzay limanına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

UZAY GEMİSİ PLANI

Bu yılın başlarında, BAE Uzay Ajansı ve Virgin Galactic, Al Ain Havalimanı’ndan uzay turizmi uçuş olasılığını açmak için bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre, taraflar BAE’den işletilecek bir SpaceShipTwo ve taşıyıcı uçak aracı çifti planlamayı ve Al Ain Havaalanı için uzay gemisi operasyon planları geliştirmeyi kabul etti.

Uzay aracı BAE ve bölgedeki müşteriler tarafından bir bilim platformu olarak özel kişiler tarafından kullanılacak.

HALKA AÇIK İLK UZAY TURİZMİ

İngiliz milyarder Sir Richard Branson’na ait olan Virgin Galactic ve BAE Uzay Ajansı, BAE’yi uzay turizmi uçuşları için fırlatma merkezi olarak kullanma konusunda yıllardır görüşmeler yapıyor.

BAE, uzay turizm şirketlerinin ülkeye yatırım yapma ve faaliyet gösterme yolunu açacak olan yeni bir Uzay Yasası getirmeye hazırlanıyor.

Bu yasa, Branson’ın uzayda ticari yolcu uçuşları sağlayan ilk işletme olma çabalarını artırdığı döneme denk geliyor.

Bu ayın başlarında, Virgin Galactic, halka açık ilk uzay turizm şirketi olma planlarını açıkladı.

Arabian Business