Suudi Arabistan, uluslararası toplumu Filistin halkını korumaya çağırdı

Suudi Arabistan, uluslararası topluma ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulunarak İsrail’in Müslümanlar ve Hristiyanlar için kutsal olan bölgelerine, özellikle Mescid-i Aksa Camii’ne yapılan sistematik ihlallerine son vermesi ve Filistin halkının korunması konusunda sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Doğu Kudüs’ün Vadi el-Hummus mevkiinde dün onlarca evin İsrail tarafından yıkılması Suudi Arabistan tarafından kınandı.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgilere göre Suudi Arabistan’ın BM Büyükelçisi Abdullah el-Muallimi, New York’ta yaptığı konuşmada İsrail’in Kudüs’teki mevcut durumu değiştirerek yürüttüğü yayılımcı planları karşısında BMGK’nın 2334 sayılı kararının uygulanması çağrısında bulundu.

Muallimi ayrıca Haşimi ailesinin Doğu Kudüs’te Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsalların korunmasındaki rolün önemine dikkat çekti.

Muallimi, Ortadoğu’da kapsamlı ve daimi bir barışın stratejik Arap seçeneği olarak Arap Barış Girişimi’nde somutlaştığını belirtti.

Arap İşbirliği Teşkilatı tarafından da desteklenen bu girişimin mülteciler dosyasında da bütün Arap devletlerinin ve İsrail’in barış ve güvenliğini sağladığını söyledi.

Ayrıca uluslararası toplumun bu konudaki adil çözümün parçası olmasını talep etti

Independent Türkçe