Tropikal fırtınanın mağduru Fiji’ye BAE desteği

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), üç yıl önce şiddetli fırtınadan etkilenen Fiji’de üç okulun inşasını ve bir köyün finansal ihtiyacını üstlendi.

Fiji’de üç yıl önce kaydedilen en güçlü tropikal fırtına,  44 kişini hayatına ve 1 milyar dolardan fazla olduğu tahmin edilen hasara neden oldu.

BAE ise, fırtınada yıkılan okulların yeniden inşası için harekete geçti. Okullar Lautoka, Sigatoka ve Lomawai köylerinde tekrardan hayata geçirilecek.

Lautoka, şeker kamışı yetiştiren önemli bir bölge iken Sigatoka, tarım topluluğu için ticari bir merkez olarak biliyor. Lomawai köyü ise, tuzun deniz suyundan çıkarıldığı geleneksel tuz kaplarıyla tanınıyor.

BAE Fiji Büyükelçisi Saleh Ahmed Al Suwaidi, bu yardımların BAE’nin insani gelişmeyi destekleme konusundaki taahhütlerini yansıttığını söyledi.

Fiji’deki çevresel felaketlerden etkilenen alanlarda altyapının geliştirilmesini desteklemek için Başkan Şeyh Halife’nin direktifleri doğrultusundaki projeleri, BAE Kızılayı finanse edecek.

Fijili yetkililer, BAE’nin kalkınma projelerine desteğinin, eğitim sektörünü canlandıracağını, sosyal kalkınmayı teşvik edeceğini ve tropikal fırtınadan etkilenen alanların yeniden inşasına katkıda bulunacağını söyledi.

The National