Abu Dabi Veliaht Prensi, Çin’de onur profesörü olarak yer aldı

Abu Dabi’nin Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed, Çin’e yaptığı ziyaretin son gününde ülkenin en iyi üniversitesinde düzenlenen sempozyuma onur profesörü unvanıyla konuk oldu.

Veliaht Prensi Twitter’da, “Üstün yönetim ekibiyle ve öğrencilerle tanıştığım Tsinghua Üniversitesi’ni ziyaret etmekten memnun oldum. Üniversite, kaliteli eğitimi, bilimsel araştırmayı teşvik etmede önemli bir rol oynuyor ve Çin’in ilerlemesini ve insanlığın gelişimini destekliyor” dedi.

BAE-ÇİN GENÇLİK SEMPOZYUMUNA KATILDI

Şeyh Muhammed’in Çin’e yaptığı ziyarette, ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yardımcı olmak için Emirlik ve Çinli şirketlerin yetkilileri arasında bir dizi büyük anlaşmalar imzalanmıştı.

Daha sonra, Veliaht Prens, farklı kültür ve geçmişlerden gençleri bir araya getirmek için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)-Çin gençlik sempozyumu için Emirati ve Çinli öğrencilere katıldı.

Şeh Muhammed Twitter’de “Çeşitli kültürlerden gençler arasındaki diyaloğun önemini yansıtan bir olay olan BAE-Çin gençlik sempozyumunu ilgiyle takip ettim. Eğitime yatırım yaparak, gelecekte etkili bir rol oynayacak öncüler olan gençliğin en iyi umudumuz olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.

 

The National