Çocuğunuzun doğum gününü nasıl daha çevre dostu yapabilirsiniz?

Çocuklar için düzenlenen doğum günü ve benzeri partilerde ortaya çıkan atıkları hepimiz biliyoruz. Peki bu problemi çevre dostu bir yaklaşımla nasıl çözebiliriz? İşte yanıtı…

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) çocuğunuzun doğum gününü nasıl daha çevre dostu bir partiye çevirebilirsiniz? Sürdürülebilirlik Grubu’nun kurucusu Amruta Kshemkalyani, bizim için bu sorunun cevabını yanıtlıyor:

DAVETLER

Dürüst olmak gerekirse, basılı parti davetiyesi göndermek yalnızca israf değil, aynı zamanda modası geçmiş bir durumdur. Doğum günü davetiyelerini e-postaya veya WhatsApp’a hızlı bir şekilde gönderebilirseniz, kâğıt tasarrufu da yapmış olursunuz.

Başka bir seçeneğiniz yok ve davetiye göndermek istiyorsanız, parlak plastik kaplamalı kâğıt davetiye yerine geri dönüşümlü bir kâğıt seçin. Ayrıca davetiyenizin arkasına ‘Kullandıktan sonra geri dönüştür’ notuyla zarif bir hatırlatma da yapabilirsiniz.

KEK

Ev yapımı pastadan daha iyi bir pasta olamaz. Ama bir pasta sipariş etmek zorundaysanız, dikkat etmeniz gereken birkaç şey var; İsrafı önlemek için sınırlı miktarda pasta sipariş edin ve mümkün olduğunca yiyecekleri renksiz tutmaya çalışın. Yiyecek renkleri yenilebilir olsa da yapaydır.

DEKOR

Yeşil parti dekorasyonunu kullanmanın en iyi yolu, evde istenmeyen eşyalardan bir karton kale gibi kendi fikirlerinizi ortaya çıkarmaktır.

Ancak vaktiniz yoksa o zaman daha şık görünen plastik içermeyen kâğıt süslemeleri satın almanızı tavsiye ederim. Herkesin kullandığı dekorasyonları kullanmak istemiyorsanız, birçok farklı tema ve parti için kullanılabilecek standart kâğıt dekorasyon ürünlerini satın alabilirsiniz. Ayrıca arkadaşlarınızla veya diğer ebeveynlerle de takas yapabilirsiniz.

HEDİYE ÇANTALARI

Kolayca kırılabilen, plastik oyuncaklara sarılmış ve şekerlerden arındırılmış iyi bir hediye çantası hazırlayın. Eğer çanta içinde küçük sürprizler yapmak istiyorsanız hurma, kuru üzüm veya güneşte kurutulmuş meyveler gibi sağlıklı şeyler eklemenizi tavsiye ederim.

Plastik oyuncaklar ve plastik baloncuk kaplarına gelecek olursak, bunları basit renkli kalemler, not defterleri, küçük aktivite kitapları ve kırtasiye malzemeleriyle değiştirin.

ÇÖP POŞETİ

Geri dönüştürülebilir malzemeler için ayrı çöp poşetleri bulundurun. Çöp poşetlerini mutlaka etiketlemeyi unutmayın.

SOFRA TAKIMI

İdeal olarak, yeniden kullanılabilir tabaklar, bardaklar, çatal bıçak takımı kullanabilirsiniz. Bu ürünlere sahip değilseniz, kiralayabilirsiniz.

Ayrıca daha küçük porsiyonlarda paketlenmiş yiyeceklerden uzak durmaya çalışın. Bunun yerine, arkadaşlarınızdan yiyecek servisine yardım etmelerini ve yiyecek ambalaj atıklarını azaltmalarını isteyin. Temel olarak sürdürülebilir alternatifler kullanıyor olsanız bile, atılabilir öğelerin kullanımını azaltmanın yollarını bulmaya çalışın.

HEDİYELER

Çocuğunuza plastik bir hediye veya çevre dostu bir hediye getirmeleri için parti davetiyelerinize bir ipucu ekleyin.

www.sustainabilitytribe.com, BAE’de çevre konusunda daha bilinçli ve daha faydalı bilgiler sunuyor.

Baby and Child