Şarka’dan dünyaya toplam 21 milyon dolarlık yardım projesi

Şarka Yardım Derneği, bu yıl dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde, yaklaşık 76 milyon dirhem (21 milyon dolar) değerinde 8 bin 585 hayır projesini hayata geçirdi.

Derneğin Projeler Müdürü Muhammed Hamdan ez-Zerri, bu projelerin, ülke içinde ve dışında yürütülen insani yardım çalışmalarını daha da genişletmek için Şeyh Asım bin Sakr el-Kasımi’nin başkanlığındaki yönetim kurulunun talimatıyla uygulandığını söyledi.

ÇEŞİTLİ ÜLKELERE YARDIM YAPILDI

Derneğin bulunduğu ülkelerde çeşitli projeleri hayata geçirdiğini belirterek, Asya ve Afrika kıtalarında 12 milyon dolar değerinde 835 caminin inşa edildiğini, ayrıca Rohingya mültecilerine 500 bin dolar değerinde 111 ev inşa edildiğini ve 6 bin 586 adet çeşitli su kuyusu kurularak, 6 milyon dolar değerinde 20 su arıtma tesisi açıldığını sözlerine ekledi.

Zerri, Şarka Yardım Derneği’nin, eğitim projelerine de yoğunlaştığını belirterek, Senegal, Hindistan, Komboçya, Moritanya, Mısır, Filipinler, Bangladeş, Togo, Gana ve Liberya’da, toplam 1 milyon dolar maliyetle, 4 okul ve Kuran’ı ezberleme merkezi ve 118 derslik açtıklarını söyledi. Çad Cumhuriyeti’nde bir Tıp Üniversitesi ve 500 bin dolar değerinde 64 hayır kurumları açtıklarını ifade etti.

Derneğin, bu yılın başından Temmuz ayının sonuna kadar, 204 bin dolar değerinde, Senegal, Filipinler, Kongo, Burkina Faso, Kenya, Togo, Sierre Leone ve Gine’de üretim yapan aileler için 852 destek projesini hayata geçirdiklerini sözlerine ekledi.

WAM