Hac’da güvenlik önlemleri arttırıldı

Suudi Arabistan bu yılın hac sezonu için planlanan güvenlik hizmetlerini arttırdı.

Suudi Arabistan Hava Güvenliği Genel Komutanlığı, bu yılın hac sezonu için planlanan, güvenlik hizmetlerini arttırmaya yönelik projenin ilk aşamasını uygulamaya koydu.

Planın ilk aşamasında, Mekke ve Medine’deki belirli noktalara çeşitli üslerden gelen uçaklar yerleştirildi. Özellikle, güvenlik durumunun izlenmesi, trafik, yangın, tıbbi tahliye ve kurtarma işlemlerinin denetlenmesi, güvenlik ve lojistik destek sağlanması için çalışmalar başlatıldı. Bunun yanı sıra, iki şehir arasındaki yoğun trafik sebebiyle, hac ibadetlerini yerine getirmekte zorluk çeken hacıları, Mekke ve Medine arasında taşıyacak özel bir uçak tahsis edildi.

Suudi haber ajansının (SPA) haberine göre, hava ekiplerinin, Mekke ve Medine’deki önemli noktalara ve hastanelerin olduğu bölgelere düzenli keşif turları yaptığı aktarıldı. Güvenlik uçaklarının gece görüş sistemleri, termal kameralar, modern iletişim teknikleri ve tıbbi yardım ekipmanlarıyla donatıldığı ifade edildi. Aynı zamanda, havadaki trafik durumunun kontrol edilmesi ve acil durumlarda ilgili taraflara derhal rapor gönderilmesi gibi her türlü olayla başa çıkma konusunda eğitimli ve uzman ekiplerin olduğu bildirildi.

Uçakların, diğer bölgelerdeki güvenlik hava üsleriyle iletişim halinde olduğu ve gerektiğinde destek sağlamak için her an kalkışa hazır oldukları belirtildi.

Al Arabiya