Dubai’de bir üniversite video oyunu geliştirme bölümü açıyor

Dubai’de bir üniversite bu sene, bölgenin gelişen oyun endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak için öğrencilere video oyunu geliştirme ve dijital animasyon öğreten bir bölüm açacak.

Dubai’nin Wollongong Üniversitesi, bu eylül ayından itibaren 4 senelik, öğrencilerin oyun tasarlamayı, animasyon, görsel tasarım, mobil uygulama, gazetecilik, grafik tasarım ve sosyal medya öğrenebilecekleri bir bölüm açıyor.

OYUN PAZARI DEĞERLENDİRİLECEK

Beşeri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Fakültesi Dekanı “Önümüzdeki yıllarda öğrencilerin ihtiyaç duyacağı türden teknik becerileri öngörüp geliştirmeye çalışıyoruz ve henüz mevcut olmayan işler için de bir planlama yapıyoruz. Piyasada bir boşluk vardı çünkü medyada yaratıcı uzmanlık sunan hiç kimse yoktu. Oyun ve dijital animasyonda teknoloji hızlı hareket ediyor ”dedi.

Ekim ayında Abu Dabi’de Middle East Games Con’u organize eden Informa Başkan Yardımcısı Suzy Pallet, Ortadoğu’da oyun sektörünün her yıl yüzde 26 oranında büyüdüğünü söyledi.

Avrupa ve ABD gibi daha köklü bölgelerde yıllık yüzde 3’lük büyümeyle karşılaştırıldığında Ortadoğu’nun oyun pazarı için daha “keşfedilmemiş bir fırsat” olduğunu da sözlerine ekledi.

Video oyunlarının 262 milyon dolar gelir elde etmesi ve bu sene oyun oynayan kişi sayısının 5.9’luk bir artışla 4.8 milyon kişiye ulaşması bekleniyor.

The National