Emirates robotların eline geçiyor

Yapay zeka konusunda önemli çalışmalara imza atan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), havalimanlarını yavaş yavaş robotlara emanet ediyor.

Dünyanın en işlek havalimanlarından biri olan Dubai Havalimanı yapay zeka çalışmalarında epey bir yol kat etmiş görünüyor. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinin yapay zeka konusundaki yoğun yatırım ve çalışmaları havalimanını dijital bir hale büründürüyor.

PERSONELİN YERİNİ YAPAY ZEKA DESTEKLİ CİHAZLAR ALACAK

Emirates Havayolları’nın açıklamasına göre, 2020’den itibaren BAE’de göçmen subaylara ihtiyaç kalmayacak. Yapay zeka ile görevliler yer değişecek. Plan, insanların yürüyerek içinden geçtiği ve hiçbir eşyasını bırakmadan yalnız yürüyerek tamamlanabilen yapay zeka destekli bir bölge üzerine kurulu.

DUBAİ HAVALİMANI’NDA BAGAJ TAKİBİNİ ROBOTLAR YAPACAK

Emirates Başkanı Tim Clark, yapay zekanın robotlar aracılığı ile çantaları tanımlayarak uygun yerlere yerleştirmesi ve herhangi bir insanın müdahalesi olmadan uçağa yerleşip bagaj hizmeti yapması gerektiğini düşünüyor.

HER ADIMDA YOLCU TAKİP EDİLECEK

Yapay zeka destekli yüzde 100 güneş veya elektrik enerjisi ile çalışan otonom araçlar ile Dubai Havalimanı’na ulaşım kolaylaştırılarak verimlilik artırılacak. Geldiği andan gittiği ana kadar her adımda takipte olunan bir sistem ile yolcunun, en kolay şekilde seyahat etmesi sağlanacak.

Shift Delete