Mekke’de 15,9 milyon şişe zemzem suyu dağıtıldı

Zemzem Ofisi tarafından ikinci program planı kapsamında dağıtılan 20 litrelik zemzem şişelerinin sayısı zilhiccenin beşine kadar 950 binden fazla oldu.

Ofis’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Sözcüsü Emir bin Faysal Ubeyd, zemzem şişelerinin Mekke’de bulunan 3 bin 600’den fazla konuta dağıtıldığını ve dağıtım esnasında, Hac ve Umre Bakanlığı tarafından sağlanan son teknoloji cihazların kullanıldığını belirtti.

Ubeyd, programın ilk planına göre, hacıların Mekke girişindeki kabul merkezlerinde geçirdikleri süre boyunca, 200 ml’lik iki milyon zemzem şişesinin dağıtıldığını, 13 milyondan fazla zemzem şişesinin de kutsal bölgelere ulaştırıldığını söyledi.

10 bin metrekarelik bir alanda, mülkiyeti tamamen ofise ait olan iki üretim hattındaki otomatik şişeleme tesislerinde, saatte 3 bin 800 şişeye 20 litrelik zemzem suyu dolduruluyor. Üçüncü üretim hattında ise zemzem suyu 200, 330, 600 ml ve 1,5 litrelik şişelerde üretiliyor ve tesis saatte 10 bin 800 şişe doldurma kapasitesine sahip. Zemzem Araştırma Merkezi ve Suudi Jeoloji Araştırmaları tarafından onaylanan en yüksek teknik özelliklere sahip üretim kapasitesi, depolama alanı, servis ve tesisler gibi özellikler dikkate alınarak, yüksek teknik mekanizmalara sahip laboratuvarlarda üretim yapılıyor. Ofiste meslek uzmanları, bin 100 personel ve mevsimlik işçinin katıldığı modern taşıma ve dağıtım araçları kullanılıyor.

Okaz