Gül diyarı Taif’de, muhteşem yaz etkinlikleri devam ediyor

Doğal ürünleriyle büyüleyici bir atmosfere sahip olan Taif’in Gül Köyü, yaz sezonu boyunca çeşitli birçok etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Taif Gül Köyü’nde bulunan meşhur Arrudaf Parkı’nda ziyaretçiler, dünyanın en ünlü ve en pahalı parfümlerinin üretiminde kullanılan güllerin toplanması, damıtılması gibi çeşitli aşamalarını görme imkanı buldular. Aynı zamanda yanı başında bir dükkan, müze, gül laboratuvarı ve bir çarşı bulunuyor. Çarşıda “Sezonun Parfümü” adıyla düzenlenen yarışmada birinci ziyaretçilerin oyuyla seçiliyor.

Gül Köyü’nü ziyaret edenler, müzikler eşliğinde güllerin hoş kokusu ve çeşitli renklerine tanık oluyor ve “güllerin geçidi, gül sirkleri, gül orkestrası” gibi özgün ve yaratıcı etkinliklerin tadını çıkarıyor.

Taif Gül Köyü, Taif Sezonu’na ev sahipliği yapan dört ana bölgeden biri. Gül Köyü gibi diğer bölgelerde de o yöreye mahsus öne çıkan doğal ürünlerle ilgili etkinlikler düzenleniyor. Ukaz Panayırı’nda medeniyet mirası, el-Hecin köyünün tarihi mirası, El-Şifa ve el- Heda Tepeleri’nin maceraları, hepsi Taif’in en önemli Arap turizm merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Okaza