​Suudi yetkililer: Hacılar ibadetlerini sorunsuz gerçekleştirdi

Suudi Arabistanlı hac yetkililerinin yaptıkları açıklamaya göre, bu yıl hac mevsiminde devlet kurumlarının sunduğu hizmetler tüm alanlarda başarıyla yürütüldü. Sunulan hizmetlerin hacıların beklentilerini karşıladığı belirtilirken, her yıl olduğu gibi bu yılda Müslümanların ibadetlerini sorunsuz gerçekleştirdiği aktarıldı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı sözcüsü Mansur el-Turki, hac yetkilileri ile gerçekleştirdiği üçüncü toplantı sonrası yaptığı basın açıklamasında, Arafat’tan Mina’ya dönen hacıların ve tüm hac farizasını yerine getiren Müslümanların ibadetlerinin sunulan hizmetlerle kolaylaştırıldığını belirtti.

El-Turki, yapılan bu hizmetlerin Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Rahman’ın misafirlerine yönelik vermiş olduğu direktiflerin hayata geçirilmiş hali olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan Devlet Güvenlik Sözcüsü Binbaşı General Basım Atiyye, Devlet Güvenlik Ajansı’nın ülkedeki adalet sisteminin bir parçası olduğunu ve hac ibadeti için ülkeye gelen tüm Müslümanların huzuru için gece gündüz titizlikle çalıştığını aktardı. Ajansın, her zaman toplumla iletişim kurduğunu ve  hac ibadeti için ülkeye gelen ziyaretçilerle yakın ve güçlü iletişim içinde olduğunu ifade eden Atiyye, her yıl olduğu gibi bu yılda çalışmaları eksiksiz yürttüklerini söyledi.

Güvenlik Güçleri sözcüsü Sami el- Şuyreh, daha önce planlanmış aşamalara göre hacılarn yönlendirildiğini belirterek, bu yıl hac ibadeti için kurulan sahte 288 ofisin tespit edildiğini ve bu ofislerde işlem gerçekleştiren 40 bin kişinin ülkelerine geri gönderildiğini belirtti. El- Şuyreh ayrıca, 244 bin kişinin ise parmak izi alındığını açıkladı.

Sağlık alanında yapılan hizmetlerle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Muhammed el- Abdulali, tüm hacıların sağlık sorunlarıyla ilgilenildiğini, hac mevsiminin başından beri 368 bin hacıya hizmet verildiğini açıkladı. Sözcü yapılan anjiyoların maliyetinin 75 bin riyal, açık kalp ameliyatının maliyetinin ise 150 bin riyale ulaştığını belirtti. Sağlık hizmetlerinin tümü ücretsiz yapıldı.

Şarkul Avsat