Eski okul arkadaşları 30 yıl sonra Hac’da karşılaştı

Hac ibadeti yıllar sonra eski okul arkadaşlarını tekrar bir araya getirdi. 30 yıl önce aynı sıraya oturan arkadaşlar uzun zaman sonra Hac’da buluşarak mutluluklarını dile getirdiler.  

Komorlar’dan Refiki Abdullah, kaldığı otelin lobisinde Mozambik’teki arkadaşı Ömer Fazlullah ile karşılaşınca, büyük mutluluk yaşadı.

İki arkadaş, Medine İslam Üniversitesi’nde Şeriat bölümünden mezun olduktan sonra yollarını ayırdılar, ancak hac onları tekrar buluşturdu.

Refiki Abdullah, “Hacdaki bu tesadüf, 30 yıl önceki hatıralarıma beni geri götürdü. İslam Üniversitesi’nde öğrenciyken Medine’nin etrafında olurduk, şuan burada İslam ve Müslümanlar için çok değerli olan Kral Selman bin Abdülaziz’in misafirperverliğinde tekrar karşılaştık.” dedi. Suudi Arabistan’a özgü kıyafetleri severek giydiğini söyleyen Refiki Abdullah, gösterilen ilgiye övgüde bulundu.

İkili, aynı bölümde okuduklarını ve okul bitene kadar aynı yurtta kaldıklarını söyledi ve çok güzel bir okul hayatı geçirdiklerinden bahsetti.

Arkadaşı Ömer Fazlullah, Suudi Arabistan’ın güzel hatıraların ve imani deneyimlerin bir ülkesi olduğunu, daima iyi işler yapmak için çabaladığını söyledi. İki Kutsal Cami Hac ve Umre Misafir Programı’na övgüde bulunarak, müslümanlar için çok değerli olduğunu, özellikle müslümanların tanışmasını ve kaynaşmasını sağladığını belirtti.

Görüşmelerinin sonunda, Kral Selman bin Abdülaziz’e ve Prens Selman’a, cömert misafirperverliği için teşekkür ederken, İslami İşler Bakanlığı’na da, kaldıkları süre boyunca gösterdikleri yakın ilgi ve sıcak karşılamadan dolayı takdir ve teşekkürlerini iletti.

Al Arabiya