Hac sezonundaki en güzel fotoğrafın sahibi kim?

Suudi bir fotoğrafçının, hac sezonundaki çekimleri sırasında yakaladığı anlamlı kare, sosyal medya sitelerinde hızla yayılmıştı. Herkesi etkisi altına alan karede, Suudi güvenlik görevlisi yaşlı hacı adayını, hac ibadetini yerine getirebilmesi için kucağında taşıyordu.

Bu anı ölümsüzleştiren Suudi fotoğrafçı Suud bin Halid el-Müseyhic, fotoğrafının tüm dünyada hızla yayılacağından habersizdi. Duygu yüklü kare, Mekke Emirliği tarafından bu yılki hac sezonunun en iyi insani fotoğrafı seçildi.

Suudi fotoğrafçı Müseyhic, el-Arabiya ile yaptığı konuşmada, “Bu başarıyı, önce Rabbim’in lütfu ile, ardından anne ve babamın beni teşvik ve destekleri sayesinde elde ettim. Çevremdeki meslektaşlarım ve arkadaşlarım fotoğrafı benim çektiğimden habersizdi ve çok beğendiklerini dile getiriyorlardı, onların bu ilgisi benim için manevi bir motivasyon oldu. Herkesin bu fotoğrafı telefonlarına kaydetmesinden ve beğenmesinden dolayı gurur duyuyorum.” dedi.

Fotoğrafı, Arafat vakfesi yapıldığı gün Arafat’ta çektiğini söyleyen Müseyhic, zamanın durduğu bu manevi ortamda Rahman’ın misafirlerini izlerken, kucağında yaşlı bir hacıyı taşıyan güvenlik görevlisinin dikkatini çektiğini, biraz yakınlaşarak fotoğrafını çektiğini ve Suudi güvenlik görevlilerinin bu insani ve yüce çabalarını tüm dünyanın görmesi için sosyal medya hesaplarında paylaştığını ifade etti.

Suudi fotoğrafçı Müseyhic, amatör olarak başladığı fotoğrafçılıkla altı yıldır ilgilendiğini ve birçok özel kursa katılarak, profesyonel fotoğrafçılıkta büyük beceriler kazandığını dile getirdi.

Al Arabiya