Suudi Arabistan havaalanları Rahman’ın misafirlerine veda etmek için hazır

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Genel İdaresi, bu yıl hac ibadetini tamamlayan hacıların ülkelerine dönmesi için hazırlıklarını tamamladı. Cidde’deki Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı ve Medine’deki Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havaalanı, hacılara veda etmek için hazırlandı.

Sivil Havacılık Genel İdaresi, havaalanlarında, hacılar için tüm olanakları sağlamak ve en iyi hizmeti vermek için hükümet ve özel yetkililer işbirliği ile çalışıyor ve  hacıların ülkelerine kolay ve güvenli bir şekilde dönmeleri için hazırlanan özel sistemleri uyguluyor.

14 yolcu salonundan oluşan Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı’ndaki Hac ve Umre Kompleksi, gelecek Muharrem ayının 15’inde son hacı kafilesinin ayrılma vaktinin yaklaşmasıyla tekrar işbaşı yapacak. Kompleks üzerinden ayrılan hacıların sayısının 950 binden fazla olacağı bekleniyor. Ayrılma aşamasının ilk haftasında yaklaşık 300 bin hacının ayrılması bekleniyor.

Sivil Havacılık Genel İdaresi, Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havaalanı’ndaki Hac ve Umre Kompleksi’nde, yolculuk işlemlerinin son kontrolünün yapıldığı 114 platform, 208 pasaport kabini, 18 yolcu kapısı, bin 180 metre uzunluğunda 10 bagaj taşıma bandı, 100 otobüs kapasiteli durak ve tek seferde 26 uçak kapasiteli bir pist alanını hizmete sundu. Aynı zamanda havaalanındaki diğer birçok hizmet, Rahman’ın misafirlerinin yolculuklarını kolaylaştırmak için hazırlandı.

Öte yandan, Sivil Havacılık Genel İdaresi tarafından, Medine Prens Muhammed bin Abdülaziz Uluslararası Havaalanı’nda, ülkelerine dönen hacılar için 3 yolcu salonu hazırlandı. Havaalanının zilhiccenin 15’inden gelecek muharrem ayının 15’ine kadar 3 binden fazla uçuş gerçekleştirmesi bekleniyor. Yolculuk işlemlerinin son kontrolünün yapıldığı 104 platform, 60 pasaport kabini, köprüyle doğrudan bağlantılı 24 yolcu kapısı, yolcuları uçaklar ve salonlar arasında otobüsle taşımak için 9 kapı, hacıların bagajlarını önceden almak için hazırlanan bir dış alan, yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana sahip olan dinlenme tesisi(plaza) ve 250 otobüs kapasiteli duraklar hacıların rahatlığı için hizmete sunuldu.

Sivil Havacılık Genel İdaresi, Beytullah’ın misafirlerinin ayrılmasına yönelik yıllık planını uyguluyor. Kral Abdülaziz Havaalanı’ndaki Hac ve Umre Kompleksi’nde ve Prens Muhammed bin Abdülaziz Havaalanı’nda, 25’ten fazla hükümet sistemi ve özel yetkili sistemler çalışıyor. Kral Abdülaziz Havaalanı’nda 7 bin’den fazla çalışan, Prens Muhammed bin Abdülaziz Havaalanı’nda ise yaklaşık 5 bin çalışan hizmet veriyor.

Al Arabiya