Suudi Arabistan hac döneminde bütün konularda başarılı oldu

Suudi Arabistan Haber Ajansı, Suudi Arabistan İç İşleri Bakanı Prens Abdul Aziz bin Suud bin Naif, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın bayramını kutlayıp, bu yıl ki hac döneminin başarısı için tebrik ettiğini belirtti.

2,5 MİLYON HACI GELDİ

İçişleri Bakanı, hacılara her türlü imkânın sunulması ve ihtiyaçları olan servisleri sağladığı için Kral Selman’a teşekkür etti. Bu sene yaklaşık olarak 2.5 milyon hacı, hac görevini yerine getirdi. Yetkililer ve Acentalar tarafından yapılan hizmetlerin de başarılı olduğunu dile getirdi.

Bu yılki hac döneminde bütün güvenlik, önleyici, organizasyonel, servis ve trafik planlarında uygulamalarında başarı ile karakterize edildi.

Prens Abdul Aziz, güvenlik konusunda her şeyin istikrarlı olduğunu ve hacıları rahatsız eden herhangi bir olayın yaşanmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı İbrahim el-Assaf, Suudi Arabistan’ın tüm alanlarda ve sektörlerde Allah’ın misafirlerine hizmet etmek ve hac ritüellerinde kolaylık ve huzurlu geçmesini sağlamak için dünyanın her yerinden gelen Müslümanlara karşı herhangi bir ayrımcılık olmaksızın bütün sorumluluklarını yerine getirdiğini söyledi.

HAC DÖNEMİ SORUNSUZ GEÇTİ

Bakanlığın, hac dönemindeki rolünün İki Kutsal Caminin ziyaretçilerine yapılan hizmetlerin ve çalışmalarının hepsinin Suudi Arabistan liderliğinin bütün direktiflerini yansıttığını söyledi.

Mekke Valisi Prens Halid Al Faysal, Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a bu yıl hac döneminde hacılara sağladıkları hizmetler için teşekkür etti.

Prens Halid, bütün Suudi Arabistanlıların hacıların ülkelerinde kaldığı süre boyunca hacılara yardımlar konusunda gururlu olduğunu söyledi. Mekke Valisi, 350 binden fazla insanın hacıları destekleme ve hizmet etmek için çalıştığını söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Tevfik bin Fawzan er- Rebia, bu seneki Hac sağlık planlarının başarıyla geçtiğini ve halk sağlığını olumsuz etkileyecek herhangi bir şeyin yaşanmadığını belirtti.

Suudi Arabistan’ın Londra Büyükelçisi Prens Halid bin Bender bin Sultan’da Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a başarılı hac sezonu için teşekkür etti.

Yetkililer, bu sene, 1 milyon 385 bin 234 erkek ve 1 milyon 104 bin 172 kadın hacının hac görevini yerine getirdiğini açıkladı.

Arab News