Suudi Arabistan Şura Konseyi Başkanı Dr. Abdullah El Şeyh kimdir?

Dr Abdullah el Şeyh, 2009 yılından bu yana Suudi Arabistan danışma kurulu Şura Konseyinin başkanlığını yürütüyor.

1948 yılında Riyad’ın Kuzeybatısında yer alan Diriye’de dünyaya geldi. Suudi Arabistan’ın eski ulu müftüsü olan babası Muhammed el Şeyh tarafından eğitildi.

El Şeyh, şu an Imam Muhammed ibn Suud İslam Üniversitesi olarak bilinen Riyad’daki Şeriat Fakültesine gitti ve 1975 yılında Şeriat lisansı ile mezun oldu.

Kahire’de el Ezher’de şeriat eğitimi aldı ve 1987’de Suudi Arabistan’a geri dönerek İmam Muhammed ibn Saud İslam Üniversitesi’nden fıkıh doktorasını aldı.

El Şeyh, İmam Muhammed ibn Saud İslam Üniversitesi’nin Şeriat Fakültesinde profesör olarak görev aldı. 1992 ile 2009 yılları arasında adalet bakanı görevini üstlendi.

El Şeyh, Arap Adalet Bakanları Konseyi icra başkan yardımcısı, Kıdemli Alimler Konseyi ve İslami İşler Yüksek Kurulu üyesi, aynı zamanda Engelli Çocuk Derneği ve Riyad’da bulunan Albir Derneği yönetim kurulu üyesi.

Terörizm, terörizmin nasıl yenilebileceği ve İslam ekonomisi hakkında dersler veriyor.

El Şeyh şu anda Filipinli Temsilciler Meclisi Başkanı Alan Peter Cayetano’nun daveti üzerine Filipinler’de resmi bir ziyarette bulunuyor.

El Şeyh, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın ve Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin ikili ilişkileri güçlendirmek istediğini söyledi.

Arab News