İşte 2019 BAE Kadınlar Günü’nde 6 ilham verici kadın

Emirati Kadınlar Günü, Birleşik Arap Emirlikleri kadınlarının topluma katkılarına dikkat çeken ve BAE toplumunda oynadıkları paha biçilmez rolü kutlayan özel bir fırsat olan 2015 yılından beri kutlanıyor.

Hukuktan edebiyata, modaya kadar uzanan çeşitli alanlardan bizlere ilham veren altı kadını sizler için derledik:

1.Fatma al Tahir & Mthayel al Ali

Fatma (soldaki), modern bir dokunuşla klasik abaya yaratan bir moda tasarım şirketi olan Nafs Designs’ın kurucusu. BAZAAR dergisine verdiği röportajda şunları söylüyor Fatma: “Yedi yıl önce sınırlı yerel abaya pazarından sıkıldıktan sonra NAFS’yi kurduk.  Diğer markalar inanılmaz pahalıydı, kapsamı sınırlı ve tarzımızı Abaaya’nın altında tanımlamıyorlardı.” Dubai’de yaşayan tasarımcı, ulusal kıyafet normlarını değiştirmek için terzi rolünde. Mthayel (sağdaki), yaklaşık 10 yıl önce Instagram’a katılan ilk BAE’lilerden biri olması ve o zamanlar çok tabu bir konu olarak kabul edilen kıyafetlerinin fotoğraflarını yayınlayarak birçok genç kadını etkileyen, girişimci ve ilham kaynağı. O zamandan beri içerik yaratma şirketi Takhayyal’i kurdu ve Arap dünyasında sınırları aşmaya devam ediyor.

2.Amna al Owais

DIFC Mahkemeleri Baş Kayıt Görevlisi olan Amna Al Owais, operasyonları yönetmek, personeli denetlemek ve kamu hizmetleri sunmak dahil olmak üzere geniş bir sorumluluk listesine sahip. Mahkemelere katıldığından beri DIFC Mahkemeleri’nin ilerlemesinde etkili oldu ve yanlısı bono programlara öncülük etti. Aynı zamanda Uluslararası Barolar Birliği onu dünyanın en iyi genç avukatlarından biri olarak kabul ederken, Arabian Business onu ‘Arap Dünyasında En Etkili 30 Kadın’ listesinde gösterdi.

3. Ahlam Bolooki

BAE Edebiyat Festivali’nin Direktörü olmak hiç de fena bir başarı değil. Edebiyat Festivali’nin, Orta Doğu’da alanının en büyük etkinliği ve Ahlam’ın öncülüğünde hem edebiyat meraklıları hem de okuyucular için kapsayıcı, dinamik ve ilham verici olduğu kanıtlandı. Ahlam’ın çeşitli yetenekleri burada bitmiyor.  Ahlam aynı zamanda Dubai’yi dünyaca ünlü bir turizm merkezi olarak tanıtmak için turizm ve otelcilik sektöründe liderlik rolleri üstlendi.

4.Basma Abu Ghazaleh

Basma’nın çağdaş hazır giyim markası KAGE, bölgede bir favori. Ortadoğu’da uygun fiyatlı lüks markaların bulunmadığını fark ettikten sonra, kadın giyim markasını, ilk koleksiyonu için Dubai’den ilham alarak piyasaya çıktı. Basma, yerelde büyük bir ilgi gördü ve ayrıca uluslararası üne de kavuştu ve tasarımlarını Camila Coelho, Olivia Culpo ve Chiara Ferragni gibi yıldızlarda giydi.

5.Nadia Khalil Al Sayegh

Nadia, Birleşik Arap Emirlikleri Sosyal İşler Bakanlığı’nda 20 yıl çalışarak, özel ihtiyaçları olan çok sayıda çocuğu veya çocuğu olan düşük gelirli aileleri ziyaret ederek ve ilk elden yüksek kaliteli özel ihtiyaç hizmetlerine duyulan ihtiyaca tanıklık etti. Bu, 2004 yılında Dubai’de bulunan ve yüzlerce engelli çocuğa ve ailelerine destek sağlayan kar amacı gütmeyen bir bakım merkezi olan Senses’i kurmasına neden oldu.Bir çok insani ödül kazandı ve ulusal ve bölgesel düzeydeki çalışmaları ile tanındı.

Harpers Bazaar Arabia