Nadine Labaki Arap sinemasını desteklemeye devam ediyor

Kefernahum filmiyle ünlenen Lübnanlı yönetmen ve oyuncu Nadine Labaki bu kez yönetmenliğini Oualid Mouaness’in yaptığı ‘1982’ filmi ile Toronto Uluslararası Film Festivali’nde (TIFF) yarışacak.

Nadine Labaki, geçen sene yönetmen koltuğunda oturduğu ilk filmi Kefernahum ile sinema endüstrisinde rekor kırmasından ve bir akademi ödülüne aday gösterilmesinden sonra büyük bir beğeni topladı.

Lübnanlı oyuncu ve yönetmen kamera arkasında geçen kısa bir süreden sonra yeni çalışması 1982 için yeniden ekranlarımızı süslemeye başlayacak.

BU KEZ OYUNCULUK YAPACAK

Oualid Mouaness’in yönetmenliği yapacağı filmde Labaki, 1982 Beyrut Kuşatması sırasında Yasmeen adlı bir öğretmeni canlandıracak. Film, sınıf arkadaşı Joanna’ya onu sevdiğini söylemek için cesaretini toplamaya çalışan 11 yaşındaki Wissam’ın hikayesini anlatıyor. Wissam, Joanna’ya onu sevdiğini söyleyemeden hava saldırısı ve savaş başlıyor.

 

Şu an hazırlama aşamasında olan 1982, bu yılki Toronto Uluslararası Film Festivalinde (TIFF) gösterilecek Arap filmlerinden biri olarak ilan edildi.

Dubai Film Festivali’nin organizatörleri, Instagram’da “Bu yılki #TIFF19’da gösterilecek olan Oualid Mouaness’in yönetmenliğini yaptığı ve @nadineLabaki’nin başrol olarak yer aldığı Lübnan filmi 1982. #SupportArabCinema (#ArapSinemasınıDestekle)” yorumu ile paylaşımda bulundu.

TIFF, 5 Eylül’de Kanada’da başlayacak.

Harpers Bazaar Arabia