Hacılar ve ziyaretçiler için Medine hediyesi projesi

Her yıl hac ve umre sezonunun gelmesiyle birlikte, milyonlarca kişi iki kutsal camiye hacı olmak için geliyor. Gelen Müslümanlar arasındaki muhabbeti arttırmak için Medine Müstevda Hayır Kurumu tarafından gelen hacılar ve ziyaretçiler için hediyeler hazırlandı.

Proje, Mekke ve Medine’yi birbirine bağlayan yol üzerindeki Hicret yolunda bulunuyor, hacıları taşıyan otobüsler hediyeleri almak için bu yolda duruyor, projede çalışan gönüllü ekipler otobüslerdeki hacılara, yolculukta ihtiyaçlarını giderecek bazı atıştırmalıklar içeren hediye paketlerini dağıtıyor, öte yandan 24 saat boyunca çeşitli hediyelerin dağıtımı da yapılıyor.

500’DEN FAZLA ÇALIŞAN VAR

Proje Koordinatörü Fayiz Talib el-Ahmedi, ziyaretçiler ve hacılar için sunulan Medine Hediyesi projesinin, kaliteli hizmet sağlama konusunda öncü ve profesyonel bir proje olduğunu ve gönüllü ve sosyal çalışmalar alanındaki aktif projelerden biri olduğunu ifade etti.

Ahmedi, projede hacılara, umre yapanlara, oruçlulara ve ziyaretçilere hizmet veren ve hediyelerin dağıtımı ve paketlenmesiyle ilgilenen 500’den fazla çalışanın olduğunu belirtti.

Sözlerinin devamında projenin, hacılar Medine’ye gelir gelmez uygulandığını ve hediyelerin Rahman’ın misafirlerine dağıtıldığını söyledi.

Ahmedi, projenin en önemli programlarının, umre yapanlar için hediye programı, oruçlular İçin iftariyelik dağıtımı, iftar çantası dağıtım programı, bayram hediyesi programı, karşılama ve vedalaşma programı, çeşitli hediyeler sunma programı, su ikramı programı ve hastanelerde yatan hasta hacıları ziyaret etme programları olduğunu söyledi.

Proje Koordinatörü Fayiz Talib el-Ahmedi, bu yıl hac sezonunda ilk seferde yaklaşık yarım milyon atıştırmalık hediye paketi dağıtıldığını söyledi ve ikinci sezonda yaklaşık iki milyon zemzem şişesi dağıtılacağına dikkat çekti.

SPA