Hindistan Başbakanı Modi, Birleşik Arap Emirlikleri yolcusu

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE)’nin en yüksek sivil nişanı olan Zayed Nişanı’na sahip olmanın bir onur olduğunu dile getirdi. Modi, beş gün sürecek olan üç ülke ziyaretinin ikinci ayağı olarak bu akşam BAE’ye gelecek.

Modi, BAE’nin Hindistan’ın en büyük üçüncü ticaret ortağı ve en büyük dördüncü ham petrol ihracatçısı olduğunu söyleyerek şu ifadeleri kullandı:   “BAE ve Hindistan arasında sık sık yaşayan bu etkileşimler, iki ülkenin sahip olduğu iyi ilişkilerin göstergesidir. İki ülke arasındaki bu ilişkilerin artması, dış ilişkilerde sahip olduğumuz başarıların sonucudur. Bu ziyaret iki ülke arasındaki ikili ilişkileri güçlendirecek.”

Hindistan Başbakanı Modi, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan ile bir araya gelecek.

İki lider, Mahatma Gandhi’nin 150. doğum yıldönümünü için birlikte bir pulu piyasaya sunacak. Modi “Yurtdışındaki nakitsiz işlem ağını genişletmek için RuPay kartını da resmi olarak başlatacağım” dedi.

BAE, “Hindistan’ın, Mastercard ya da Visa ile eş değer yerli kartı” olarak tanımlanan RuPay’in Orta Doğu’da piyasada gören ilk ülke olacak.

Modi, BAE’den ayrıldıktan sonra Bahreyn’e geçecek ve bu ziyaret, Hindistan’ın Bahreyn’e Başbakanlık düzeyinde yaptığı ilk ziyaret olacak.

Khaleej Times