Sisler ülkesi Suudi Arabistan

Sisler yükseliyor, rüzgar sisleri yüksek dağların kayalıkları arasına dağıtıyor ve ortaya çıkan görüntüler, birçok fotoğraf meraklısının ilgisini çeken bir sanat haline dönüşüyor.

Fotoğrafçılığa 9 yıl önce başlayan ve güney dağlarındaki sis manzaralarını çeken Ali el-Maadi, el-Arabiya ile yaptığı röportajda, fotoğrafçılığa cep telefonuyla başladığını, fotoğraflarının büyük bir beğeni aldıktan sonra ilgisinin daha çok arttığını ve Kral Halid Üniversitesi’nden mezun olunca ailesinin mezuniyet hediyesi olarak ona profesyonel bir makina aldıklarını söyledi ve günden güne daha çok artan fotoğrafçılık tutkusuna profesyonel bir şekilde başladığını belirtti.

Maadi şöyle devam etti: “Sis manzaralarını çektim ve doğaya olan sevgimi ifade etmek için Asir’deki Rical Alma dağlarının tepeleriyle bütünleşen sis görüntülerini, basit lensler kullanmama rağmen sosyal medya hesaplarımda paylaştım. Burada önemli olan yaratıcı ve çekici kareler yakalayabilmek için fotoğrafları doğru açıdan çekmek, fotoğrafçının gözü, profesyonel çekimlerde ilk dayanaktır.”

Son olarak sözlerine şunları ekledi: “Yoğun sis dolu bir geceden sonra, sabahın erken saatlerinde sisler yavaşça dağılmaya başladı. Sabah namazından sonra, araçla yaklaşık dört dakikalık yakın bir mesafede sis tekrar yoğunlaşmaya başlayınca, bölge sahibi Ali Muhammed Tayran’dan izin alarak çekimleri tamamladım ve yayınlamaya başladım.”

Al Arabiya