Halid el-Faysal Ukaz Festivali’ni ziyaret etti

Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’in Müsteşarı ve Mekke Emiri Prens Halid el-Faysal, Suudi Arabistan’ın Taif şehrinde düzenlenen 13.Ukaz Festivali’ne ev sahipliği yapan Birleşik Arap Emirlikleri standını ziyaret etti.

Prens Halid el-Faysal, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Suudi Arabistan Büyükelçisi Şeyh Şahbut bin Nehyan Al Nehyan ve beraberindeki birçok yetkili ile standını geleneksel ve kültürel mirasa ait ürünlerin sergilendiği alanları ziyaret etti.

Prens Halid ziyareti esnasında, BAE’nin zengin kültürel geçmişinin parlak bir görüntüsünü yansıtan kültürel miras köyünün ayrıntılı bir açıklamasını dinledi. Geçmişteki hayata ışık tutan geleneksel ürünlerin sergilendiği festival aynı zamanda, üretken ailelere ürettikleri çeşitli ürünleri sergileme imkanı sunarak yeteneklerini geliştirmelerine olanak sağlıyor.

Kültür ve Bilgi Geliştirme Bakanı Nura Bint Muhammed el-Kaabi yapılan ziyaret hakkında, “Prens Halid el-Faysal’ın festivali ziyaret etmesi bizi onurlandırdı ve mutluluğumuzu arttırdı. İki kardeş halk arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendiren festival sayesinde, gelenek ve göreneklerimizi, çeşitli el sanatlarımızı ve diğer kültürel unsurlarımızı tanıtma imkanı buluyoruz ve bu sayede yüksek kültürel mirasımıza olan ilgi artıyor” dedi.

Sözlerinin devamında, “Ukaz Festivali’ne katılımımız, Suudi Arabistan halkı ile olan kardeşlik bağlarımızı derinleştiriyor. Tüm bu başarılar, Şeyh Zayid bin Sultan Al Nehyan’ın geliştirmek istediği kardeşlik değerleri ve tarihi ilişkileri için ortaya koyduğu çabalardan kaynaklanıyor” dedi.

Festivalde BAE’ nin en popüler halk dansları, geleneksel sanatları, özel gösteriler ve çocuklar için de etkinlikler bulunuyor. Ayrıca bölgeyi ziyaret edenler yolculukları sırasında geleneksel lezzetleri tatma imkanı buluyor.

Festival 10 Arap ülkesine ev sahipliği yaparak, Ağustos ayı boyunca düzenlediği çeşitli etkinliklerle Taif’in en önemli Arap turizm merkezi haline gelmesine katkıda bulunuyor.

WAM