Riyad Metrosu’nda test sürüşleri devam ediyor

Suudi Arabistan’da Riyad Şehri Geliştirme Yüksek Kurulu, tren ve istasyonların kullanıma hazır hale gelmesini sağlamak için altı metro güzergahında test sürüşlerine devam ediyor.

Suudi Projeleri resmi Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, test sürüşü esnasında kaydedilen bir videoyu paylaştı.

85 İSTASYONA SAHİP

Medine’ye doğru giden turuncu nokta üzerinden hareket edecek olan hat, 40,7 kilometre uzunluğundaki Saad bin Abdurrahman yolundan ve 32 istasyondan geçiyor ve bu yol en uzun altı mesafeyi kapsıyor.

“Riyad Metrosu” projesi, metro ve otobüsleri kapsayan Kral Abdülaziz Toplu Taşıma Projesi’nin bir parçası olarak başlatıldı, projede Riyad’ın başkentini kapsayan 85 istasyona sahip altı metro hattı inşa edildi.

HAVA KİRLİLİĞİ AZALACAK

İstatistikler, önümüzdeki on yılda 6 milyonluk Riyad nüfusunun 8,5 milyondan fazla bir büyüme kaydedeceğini gösteriyor ve bu da şehirdeki mevcut taşıma olanaklarına alternatif yeni projeler geliştirmeyi gerektiriyor.

Projenin araştırmacıları, günlük araba ile yapılan yolculuk sayısının 250 bin sefer azalacağını ve günde 400 bin litre yakıt tasarruf edileceğini ve böylece hava kirliliğinin de azalacağını belirtti.

Al Arabiya