Kral Fahd Kompleksi’nde yılda 18 milyon Kuran-ı Kerim basılıyor

Suudi Arabistan’ ın 2030 vizyonunun hedeflerini gerçekleştirmek için çeşitli alanlarda çalışmalar devam ediyor.  Medine’deki Kral Fahd Kuran-ı Kerim Basım Kompleksi’nde, yaklaşık bin 200 görevli iki kutsal caminin hükümetinin emirleri doğrultusunda tüm Müslüman alemine hizmet edecek kutsal çalışmalarına devam ediyor.

Komplekste; hazırlık, işleme, montaj, baskı, ciltleme ve bakım alanlarında çalışacak nitelikte bir kadro yetiştirmek için bir eğitim merkezi ve teknik rehabilitasyon merkezi bulunuyor.

Derslerden başarıyla mezun olanlar uzmanlık için fakültelere ve enstitülere gönderiliyor. Komplekste tüm basım aşamalarında en iyi malzemeler kullanılıyor. Ayrıca materyallerin tanımlarını belirlemek ve güvenlik, kullanım gibi kontrollerini yapmak için son teknoloji bilgisayarlar kullanılıyor.

Kompleksin üretim kapasitesi yıllık 18 milyona ulaşıyor. Kompleksin mushaflar, özel kitaplar, mealler, siyer kitapları ve diğerleri olmak üzere toplam üretimi kuruluşundan bu yana 300 milyondan fazla oldu.

Kompleks dünyanın farklı bölgelerinden her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor, öte yandan iki kutsal caminin koruyucusu Kral Selman bin Abdülaziz’in ziyaretçiler için verdiği hediye Kuran-ı Kerimlerin toplam sayısı 1 milyon 216 bin 810 nüsha oldu.

SPA