Dünyanın en büyük eğlence merkezi Suudi Arabistan’a geliyor

Suudi Arabistan’ın Qiddiya kentinde dünyanın en geniş turizm merkezi açılacak. Merkezde Arap şahinlerinden esinlenilen dünyanın en uzun hız treni, atlama kulesi ve birbirinden farklı cazibe alanları olacak.

Şahin uçuşu yolculuğu, Riyad’ın 40km batısındaki Qiddiya’daki 32 hektarlık alanda altı temalı “araziye” yayılmış 28 cazibe merkezinden biri olacak. Yapımına başlanan parkın 2023 yılının başlarında açılması bekleniyor.

BİRBİRİNDEN FARKLI EĞLENCE ALANLARI

Arap miras ve kültüründen esinlenerek dizayn edilen ve parkta görülmesi gereken diğer önemli cazibe alanlarından bazıları da şunlar: Dünyanın en uzun atlama kulesi, Sirocco Kulesi, binicileri nehirlerin üzerinde, şelalenin arkasında ve ağaçların arasından atlarının hızını ve ivmesini kontrol ederken özel olarak tasarlanmış bir parkur boyunca ilerleyen Deniz Aygırı.

Park, 1961 yılında Teksas’ta kurulan ve Kuzey Amerika’da 26 eğlence merkezi işleten dünyanın en büyük eğlence parkı şirketi, Six Flags tarafından işletilecek.

GÜNDE 15 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

Six Flags, Qiddiya açıldıktan sonra günde 15 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapması bekleniyor. İşletme, Suudi Arabistan’ın kavurucu sıcakları konusunda da tedbirlerini aldı.

Six Flags Uluslararası Başkanı David McKillips Pazar günü yaptığı açıklamada, “Havanın uygun olmadığı gün sayısı 90 ila 120 arasında. Tesisi 365 gün kullanabilmek, gölgelik alan sağlama ve havanın katlanılabilir olması için gerekli teknolojik önlemleri aldık” ifadelerini kullandı.

Eğlence parkı, 800 kişiye tam zamanlı iş imkânı sağlayacak. Eğlence parkının içinde olduğu eğlence, yaşam tarzı ve kültür projesi olan Qiddiya’nın ise toplamda 17 bin kişiye iş imkânı sağlaması bekleniyor. Projenin, 2030 yılında 334 kilometrekarelik alanın dünyanın en geniş turizm merkezi olması planlanıyor.

Arab News