Dubai, ilk Elektronik Sigara Fuarı’na ev sahipliği yapacak

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Dubai kentinde 2020 yılında Uluslararası Dünya Elektronik Sigara Fuarı düzenlenecek.

Beş ay öncesine kadar, BAE’de elektronik sigara satışı resmi olarak yasal değildi. Nisan ayında başlatılan tescilli ürünlerin satışına ilişkin yeni düzenleme, Dubai’nin gelecek haziranda Dünya Ticaret Merkezi’nde bölgenin en büyük elektronik sigara ticaret etkinliğine ev sahipliği yapması için kapıyı açtı.

Önümüzdeki üç yılda 64 milyon insanın geleneksel sigaralardan alternatif nikotin cihazlarına geçmesi ve böylece küresel sanayi endüstrisi 2024 yılına kadar 53,4 milyar dolar artması bekleniyor.

Çok sayıda işletmenin 3 Haziran’daki üç günlük Elektronik Sigara Fuarında, elektronik sigara pazarına girmesi bekleniyor.

ELEKTRONİK SİGARA ZARARLI MI?

Elektronik sigara ürünlerinin ve diğer benzer e-sigara cihazlarının güvenliği, Amerika’daki elektronik sigara ile potansiyel olarak bağlantılı olduğu düşünülen ilk ölümün ardından sorgulanmaya başlandı.

Illinois’ta bir hastasının akciğer hastalığından hayatını kaybettiğini söyleyen doktorlar, bu ölümün e-sigaralarla bağlantılı olabileceğini iddia ediyor.

Bununla birlikte, Amerika Elektronik Sigara Birliği, hastalıkların muhtemelen nikotin yerine esrar gibi sentetik ilaçlar içeren cihazlardan kaynaklandığını söyledi.

Geleneksel sigaralardan daha az zararlı olmasına rağmen, e-sigaralar solunduğunda hala zararlı toksinler salgılıyor. Bu tür kimyasalların uzun vadeli sağlık riskleri, uzun bir süre boyunca araştırma yapılamadığı için büyük ölçüde bilinmiyor.

İngiltere Halk Sağlığı, e-sigaraların geleneksel sigaradan yüzde 95 daha az zararlı olduğunu iddia eden bir kurum.

En son Tobacco Atlas raporunda yayınlanan veriler, BAE’de 2016 yılında sigaraya bağlı yaklaşık 3 bin ölüm olduğunu ortaya koydu.

Tütün endüstrisi, yeni nikotin cihazları geliştirmek için milyarlarca dolar harcayarak elektronik sigara ve alternatif sigaralara yönelik bir eğilimi takip etti.

DÜNYANIN BİRÇOK YERİNDEN KATILIMCI GELECEK

Araştırma, bağımsız araştırma şirketi Povaddo tarafından 13 ülkede yürütülen uluslararası bir çalışmaya dayanıyor.

Anket, 21-74 yaşları arasında, sigara içmenin kişisel ilişkiler üzerindeki etkisi ve dumansız alternatifler hakkındaki bilgilere erişimi hakkında sorular sordu. Sonuçlar halkın yüzde 90’ının e-sigaradan haberdar olduğunu gösterdi.

Mevcut sigara içenlerin yüzde 68’i, geleneksel tütün ürünlerinden nasıl farklı oldukları konusunda net bir bilgi varsa daha az zararlı alternatifleri göz önünde bulunduracaklarını söyledi.

Şimdiye kadar Dubai’nin uluslararası Elektronik Sigara Fuarına 50’den fazla uluslararası nikotin ürünü ve dumansız alternatif elektronik cihaz tedarikçisi katılmaya karar verdi.

Ticaret Fuarı ilk iki gün sadece işletmelere açık olacak, üçüncü gün halkta fuarı ziyaret edebilecek.

Ocak ayından itibaren, Federal Vergi Dairesi nikotin içermese bile e-sigaralar, pille çalışan cihazlar ve benzeri dumansız ürünlerdeki tüm sıvılara yüzde 100 tüketim vergisi uygulanmaya başlayacağını açıkladı.

The National